.
2016    06    23

Paroda „Mano kiemas ‘16“ Kauno fotografijos galerijoje

artnews.lt

Romualdas_Vinca

Birželio 28 d. 17.30 val. Kauno fotografijos galerijoje atidaroma Donato Stankevičiaus kuruota paroda „Mano kiemas ‘16”. Tai jau antroji paroda projekto, kuris startavo pernai ir turėjo didelį pasisekimą. Parodą ir ją lydintį renginį pernai pavasarį aplankė rekordinis skaičius lankytojų. Ši paroda drauge apjungia saviraiškai analoginę fotografiją pasirinkusius asmenis. Kaip ir praeitais metais, šiemet išvysime keletos žmonių darbus, kuriems fotografija dažnai nėra pagrindinis užsiėmimas, bet jų gyvenime užima svarbią vietą. Pagrindinė šių metų tema- portretas. Parodos kuratorius nuolat stebi, siekia atrasti ir suburti kuriančius žmones, todėl kaip ir pernai – asmenybių, įtrauktų į projektą spektras itin platus. Parodoje matysime legendinės Lietuvos kino žvaigždės talentingai užfiksuotus kolegas, svetur gyvenančius lietuvių autorius ir menininkus, kuriančius LGBT tematika.

Mano kiemas” – labiau ne apie vietą, bet apie tam tikrą buseną. Apie momenta, kai norisi tyrinėti save, ar supančią aplinką, apie ieškojimą formų ir būdų tai padaryti. Tuo pačiu tai ir apie laiką, nusakantį, koks tuomet tas žmogus buvo, kas jam rūpėjo, kiek šio brangaus matavimo vieneto jis paskyrė vaizdo fiksavimui ar galvojimui apie jį. Ilgainiui atsiranda suvokimas, kad tas “Kiemas” visada egzistuoja, niekada neišnyksta, o tik keičiasi su pačiu žmogumi. Tik jis pats į save įsileidžia vis naujus dalykus. Tik jis pats už tai atsakingas. Ir net tada, kai galvojame, kad vaikštome po svetimą, iš tikrųjų vaikštome po savo kiemą – sako Donatas Stankevičius.

Parodoje eksponuojamų darbų autoriai: Juozas Budraitis, Rūta Urbonaitė, Malisauskas, Tomas Terekas, Romualdas Vinča, Laitas Rekus, Darius Jurevičius.