.
2018    04    09

Paroda „Jauna Kauno ir Rygos tapyba’18“ Kauno Paveikslų galerijoje

artnews.lt

Balandžio 12 d., ketvirtadienį, 17 val. Paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16, Kaunas) įvyks parodos „Jauna Kauno ir Rygos tapyba’18“ atidarymas.

Tai jau trečioji VDA Kauno fakulteto Tapybos katedros rengiama paroda, pristatanti pačius jauniausius, studijas baigusius ar dar tebestudijuojančius tapytojus.

Paroda „Jauna Kauno ir Rygos tapyba’18“ ne tik turtinga VDA Kauno fakulteto tapybos katedros absolventų kūrinių, bet turi galimybę pristatyti svečius, taip pat tapybos magistrus iš Rygos dailės akademijos. Paroda surengta Kaune, mieste, kuriame 1922 m. buvo įkurta Kauno meno mokykla, turėjusi įtakos tolimesniems Lietuvos dailės raiškos tarpsniams. Čia 1932 m. susikūrusi arsininkų grupė nubrėžė Kauno menininkų pozicijas, tautinio savitumo ir europietiško modernumo gaires. Kauno tapytojai ir VDA Kauno fakulteto Kauno tapybos katedra tęsia šias tradicijas, papildydami kūrybą naujomis pasaulinėmis tapybos idėjomis.

Paroda „Jauna Kauno ir Rygos tapyba’18“, šiais metais pristatydama svečius iš Rygos, turi viziją ateityje plėstis ir eksponuoti tapytojų darbus ne tik iš kaimyninių Baltijos šalių, bet ir iš kitų Europos valstybių.

Jauna tapyba, ieškanti savo kalbos dėsnių, siekia perteikti tam tikrą judesį, turintį įvairių reikšmių. Vidinio tapybos judesio paieškos ar nenusakomų formų jungtys siekia, kad kūriniai taptų atviri laisvam suvokimui, sukurtų požiūrio į pasaulį vaizdinį atsaką.

Parodoje dalyvauja: SVEČIAI (LATVIJA): Alvīne Bautra, Elina Apeltina; LIETUVA: Augustė Andrijauskaitė, Samanta Augutė, Rasa Deveikytė, Evelina Eigelytė, Vytenis Jakas, Linas Jurčiukonis, Raimonda Kielaitė, Ligija Krištaponytė, Sandra Kvilytė, Neringa Križiūtė, Gerda Malinauskaitė, Donara Manukian, Lukas Marciulevičius, Indrė Mikašauskaitė, Milan Prokeš, Medeinė Revuckaitė, Sonata Riepšaitė, Milda Sadauskienė, Laura Slavinskaitė, Tomas Stanaitis, Rolanas Stankūnas, Akvilina Šimkevičiūtė, Daiva Tankevičienė, Romanas Togobickij, Aira Urbonavičiūtė, Donatas Vasiliauskas, Ruta Velykytė.

Paroda veiks: 2018 04 12 – 2018 05 13

Parodos kuratorė Aušra Barzdukaitė-Vaitkūnienė.