.
2012    03    23

Paroda „Naujojo avangardo“ objektas“ galerijoje „(AV17)“

artnews.lt

Kovo 28 d., trečiadienį, 18 val. „(AV17)“ galerijoje (Aušros vartų g. 17, Vilnius) įvyks parodos „Naujojo avangardo“ objektas“ atidarymas.

Prieš kelis mėnesius (AV17) galerijai paskelbus konkursą „Naujojo avangardo“ objektas“ ir pakvietus jame dalyvauti visus profesionalius menininkus, galerija sulaukė 62 kūrinių. Vis dėlto po ilgų komisijos, kurią sudarė Jurgita Ludavičienė, Beata Sietičienė, Žilvinas Landzbergas ir Gintautas Trimakas, diskusijų parodai buvo atrinkti 24 menininkų darbai.

Parodoje bus eksponuojami komisijos  nuomone verčiausi 2011 ir 2012 metais sukurti kūriniai iš įvairių meno sričių. Tarp 24 atrinktų darbų yra video meno, tapybos, skultūros, juvelyrikos, instaliacijos, grafikos, fotografijos, tekstilės, tarpdisciplininio meno ir abjekto kūrinių. Tarp neseniai Vilniaus dailės akademiją baigusių studentų parodoje dalyvauja ir tokie žinomi menininkai kaip Nerijus Erminas, Mindaugas Šnipas, Remigijus Praspaliauskas, Asta Šimkevičienė ar Romualdas Inčirauskas.

Paroda „Naujojo avangardo“ objektas“ suteiks galimybę apžvelgti kas šiandieną yra „naujasis avangardas“, išryškins šiandieninio pasaulio meno ir gyvenimo aktualijas. Menininkai pateikė neįtikėčiausių originalių meninių ir teorinių sprendimų bei avangardinių poteksčių. Kaip ir buvo sufleruojama temos „Naujojo avangardo“ objektas“, parodoje gausu eksperimentinių formų, netradicinių medžiagų, kandžių replikų ir asmeninių menininkų reakcijų į mus supančią aplinką. Kas įprasmino nesukurtų papuošalų instrukcijas, kas paveikslu keršijo demoniškiems žmonijos istorijos veikėjams, kas dokumentavo vieno vakaro meditaciją palinkus virš dovanotos nuotraukos, kas kurdamas stengėsi kiek įmanoma nieko nevaizduoti, juk viskas pasiduoda laiko erozijai, kas kūrė niekį, kuriam pritaikė frazę „berankis bandė primušti vėją“…

Atidarymo metu bus paskelbti ir apdovanoti pagrindinių vietų laureatai už inovatyvius ir originalius sprendimus, įprasminančius „Naujojo avangardo“ objektą“.

Paroda veiks iki balandžio 24 d.

Iliustracijoje: Asta Šimkevičienė „Papuošalų instrukcijos“.