.
2011    01    08

Nicolas Grosspierre paskaita „Pasiklydęs architektūroje“ Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje

artnews.lt

Sausio 14 d., penktadienį, 20 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyks antrasis pokalbių ciklo SHOW OFF: reginio architektūra“ susitikimas:
tarpdisciplininio menininko Nicolas Grosspierre (CH, PL)
 paskaita „Pasiklydęs architektūroje“.

Jei architektūrinė forma rastųsi tik iš demonstratyvumo, ji taptų labirintu, sukurtu tik vienam tikslui – puikybei. Tačiau, kas yra labiau trokštama: rasti išeitį iš labirinto, ar jame pasiklysti? Nicolas Grospierre bandys įrodyti, kad atsakymas į šį klausimą nėra toks akivaizdus, kaip gali pasirodyti, iliustruodamas kalbą pavyzdžiais iš savo meninės veiklos.

Nicolas Grospierre 2008 metais 11- oje Venecijos architektūros bienalėje atstovaudamas Lenkijai  buvo įvertintas „Golden Lion“ apdovanojimu už geriausią nacionalinę ekspoziciją. Jo brandi bei konceptuali dokumentinė fotografija, instaliacijos – asociatyviai susietos su kolektyvine atmintimi, modernizmo architektūros paveldu. Autorius manipuliuoja beribės erdvės iliuzija, dviejų, trijų dimencijų vaizdais ir masteliu. Lietuvoje Grospierre sukūrė du fotografijų ciklus: „Lietuvos autobusų stotelės“ ir „Hidroklinika“.

Paskaita vyks anglų kalba.

Paskaitų ciklą rengia ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDAS.