.
2018    01    04

Neringos Križiūtės paroda „Ties šešėlių riba“ galerijoje „Meno parkas“

artnews.lt

Sausio 10 d. (trečiadienį) 18 val. galerijos „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) pirmojo aukšto ekspozicinėje erdvėje, vyks jaunosios tapytojos Neringos Križiūtės parodos „Ties šešėlių riba“ atidarymas.

Pasak autorės šio tapybos darbų ciklo ,,Ties šešėlių riba“ idėjos ir tematikos gimimą inspiravo ryškūs praeities prisiminimai, kurie aktualizuojasi dabartiniuose suvokimuose. „Tai, kas išgyvenama dabar, visą laiką asocijuojasi su ankstesniais išgyvenimais. Todėl ankstesni išgyvenimai visą laiką yra jaučiami kaip per dabartinę matomų, užuodžiamų, liečiamų dalykų prizmę.“

Jaunoji tapytoja teigia, kad šešėlis šiame kontekste tampa prisiminimo metafora, atspindinti kintamumą, neužbaigtumą, nežinomybę ir chaosą.

Savo tapybos darbuose autorė analizuoja prisiminimo, suvokimo ir vaizduotės santykio problemą, ir retoriškai klausia: ar vaizduotė gali pavaduoti mūsų suvokimą? Ar vaizduotė paslepia tikrovės prisiminimų prigimtį, ar ją atskleidžia?

Neringa Križiūtė (g. 1985 m.) yra jaunosios kartos tapytoja bebaigianti tapybos magistrantūros studijas VDA Kauno fakultete, taip pat autorė yra baigusi architektūros bakalauro studijas VDA KF.

Paroda yra tęstinio galerijos „Meno parkas“ projekto “Jaunieji. Žalia sąmonė“ dalis.

Parodos laikas: 2018 01 10 – 01 25