.
2011    10    17

Nerijaus Mileriaus paskaita „Architektūra kaip kasdienio miesto ritmo sinchronizavimo priemonė“ NDG

artnews.lt

ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDAS tęsia penktąjį pokalbių ciklą „Miestas. Lūžio taškai“. Miestas – vienas kontroversiškiausių civilizacijos darinių, neatskiriama šių laikų kultūros dalis, dažnai suasmeninamas, dievinamas ar demonizuojamas. Jis nuolat keičiasi, klesti ir nyksta, stebina ir nuvilia, o nuolatinė kaita išlaiko jį vienu populiariausių tyrimų objektų.

Spalio 20 d., ketvirtadienį, 20 val. NDG auditorijoje antrąją pokalbių ciklo paskaitą „Architektūra kaip kasdienio miesto ritmo sinchronizavimo priemonė“ skaitys VU Filosofijos katedros docentas, į miesto, kasdienybės ir kino teorijos temas besigilinantis filosofas Nerijus Milerius.

Pokalbyje bus nagrinėjama, kaip architektūros priemonėmis sinchronizuojami skirtingi miestiečių gyvenimo ritmai. Sovietinėje erdvėje nustatyti bendri architektūros modeliai ženkliai prisidėjo sinchronizuojant gyvenimą visiškai skirtinguose miestuose – Vilniuje, Taline ar Tbilisyje. Po Sovietų imperijos žlugimo, neliko ideologinio sinchronizacijos pagrindo. Bet ar tai reiškia, kad ir architektūra nebėra miesto ritmų sinchronizacijos priemonė?

Nerijus Milerius yra VU Filosofijos katedros docentas, parašė disertaciją kasdienybės tema, dėsto kursus miesto teorinių problemų ir kino filosofijos temomis. Yra organizavęs diskusijų ciklą ir konferenciją, skirta miesto problematikai, dalyvavęs Vilniaus 2006-2008 architektūros darbų vertinimo komisijoje. Nuolat bendradarbiauja ir su fotografijos ir kino specialistais bei kūrėjais.

Įėjimas nemokamas