.
2015    09    22

Naujas „Jaunojo tapytojo prizas'15“ konkursas

artnews.lt

FB_logo

7 – ąjį kartą vykstantis projektas „Jaunojo tapytojo prizas“ kviečia teikti paraiškas trijų Baltijos valstybių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – jaunuosius menininkus.

Paraiškos priimamos iki 2015 metų spalio 1 dienos.

PAGRINDINIS PRIZAS: 2.500 EUR ir dviejų mėnesių  rezidencija Nordic Artists’ Centre Dale, Norvegijoje, su kasmėnesine 8.000 nok stipendija.

Dalyvavimo projekte sąlygos:

1. Projekte „Jaunojo tapytojo prizas 2015“ gali dalyvauti visi menininkai, turintys ar beįgyjantys meninį išsilavinimą, vyresniųjų kursų studentai;

2. Dalyvio paraiškas gali teikti jaunieji menininkai iki 30 metų (imtinai);

3. Konkursui teikiamo tapybos darbo sukūrimo metai – 2014/2015 (konkursui teikiamas vienas darbas, kurį menininkas parenka savo nuožiūra);

4. Iki 2015 m. spalio mėn. 1d. elektroniniu paštu: jtp.ypp@gmail.com pateikiama ši informacija:

• Dalyvio paraiška (online)

• Kokybiškos 5 darbų fotografijos (1 konkursinio darbo fotografija (ją išskirkite iš kitų), 4 lydinčių darbų fotografijos). Būtina pateikti kūrinių metrikas: kūrinio pavadinimas (LT ir EN kalbomis), dydis, atlikimo technika, data. Nurodyti kur yra paveikslo viršus. Nuotraukas siųsti jpg, jpeg, tiff, tif formatu.

• Kūrybinė biografija (LT ir EN kalbomis)

• Konkursui teikiamo darbo koncepcijos aprašas (iki 1psl, LT ir EN kalbomis);

5. Menininkas, pateikęs konkursui savo tapybos darbą, sutinka su sąlyga, jog „Jaunojo tapytojo prizas 2015“ pagrindinio prizo laimėtojo darbas tampa projekto organizatorių nuosavybe;

6. Menininkas, pateikęs konkursui savo tapybos darbą, sutinka, kad be autoriaus sutikimo ir nemokant autorinio atlyginimo, projekto organizatoriai turi teisę naudoti kūrinį informacijos sklaidos tikslais.

7. Projekte negali dalyvauti ankstesnių JTP konkursų pagrindinių prizų laimėtojai.

Sekite naujienas JTP Facebook puslapyje.

Apie  „Jaunojo tapytojo prizas“ projektą

„Jaunojo tapytojo prizas“ – jaunų kūrėjų atradimų platforma. Pagrindinis šio projekto tikslas  – pristatyti perspektyviausius ir ryškiausius jaunosios kartos tapytojus, sudaryti galimybę visuomenei susipažinti su jaunųjų menininkų kūryba, o tikslinei auditorijai – meno kolekcininkams, meno vadybininkams ir kuratoriams – atrasti naujus talentus  Baltijos šalyse.

„Jaunojo tapytojo prizas“ – skatinantis Lietuvos, Latvijos ir Estijos šalių bendradarbiavimą, kultūros ir meno atsinaujinimą bei tęstinumą, kultūros sklaidą regionuose, edukaciją ir jaunųjų menininkų iniciatyvas – pirmasis tokio pobūdžio renginys jauniesiems menininkams Baltijos šalyse.

Šis projektas – orientuotas į visų sričių menininkus iki 30 m., turinčius (ar beįgyjančius) meninį išsilavinimą. Amžiaus riba pasirinkta sąmoningai. Siekiame pristatyti pačius jauniausius menininkus, kurie ką tik baigė (ar yra bebaigią) aukštąsias mokyklas. Tai labiausiai palaikymo reikalaujanti ir labiausiai pažeidžiama kūrėjų kategorija.

Projektas „Jaunojo tapytojo prizas“ startavo, įgavo tęstinumą ir vyksta menotyrininkės Julijos Dailidėnaitės ir tapytojo Vilmanto Marcinkevičiaus  iniciatyva. Šis projektas  yra neinstitucinis projektas, o atrankinio pobūdžio paroda, kurioje skatinami dalyvauti jaunieji kūrėjai iš visos Lietuvos. Pateiktos paraiškos yra svarstomos kompetentingos komisijos, kuri, anoniminio reitingavimo principu, atrenka dešimties/penkiolikos gabiausių ir individualiausių menininkų darbus į konkurso finalinę parodą, po kurios paaiškėja didžiojo ir trijų paskatinamųjų prizų laimėtojai.