.
2012    01    02

Nacionalinėje dailės galerijoje startuoja šeštasis Architektūros [pokalbių] ciklas - „PROCESAS“

artnews.lt

Sausio 5 d. 20 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje startuoja šeštasis Architektūros [pokalbių] ciklas, kurio tema – „PROCESAS“.

Šeštojo Architektūros [pokalbių] ciklo tikslas – supažindinti visuomenę su skirtingais architektūros kūrybos metodais, eiga, idėjų įgyvendinimu realybėje,  atkreipti dėmesį į patį architektūros kūrimo procesą, kuris  dažnai pamirštamas ir nuvertinamas, tačiau tai vienas svarbiausių orientyrų kelyje į kokybišką architektūrą.

Šiuos ir kitus praktinius ir filosofinius architektūros klausimus analizuos penki praktikuojantys Europos architektai. Paskaitų ciklą atidaro dr. N.Biloria (NL), besispecializuojančio itin sudėtingų architektūros kūnų ir procesų projektavime, paskaita 2012 sausio 05 dieną. Siiri Valner (EE) 2012 Sausio 12 papasakos apie architektūrinius eksperimentus. Andrė Baldišiūtė (LT), daug dėmesio kūrybos procesui skirianti jaunosios kartos Lietuvos architektė, kalbės  apie sėkmės ir atsitiktinumo svarbą architekto darbe paskaitoje 2012 Sausio 19 dieną. Matthias Rick  (DE) iš Berlyno eksperimentinės urbanistikos studijos RAUMLABOR papasakos apie laikinos architektūros objektus 2012 Vasario 02 dieną.  Ciklą Vasario 9 dieną užbaigs  svarbiausias ciklo pašnekovas – Anton Garcia-Abril (ES), prestižiniuose Europos ir  JAV universitetuose  dėstantis Ispanijos architektas, kurio darbai ne kartą eksponuoti Venecijos architektūros bienalėje bei pripažinti tarptautiniuose apdovanojimuose. A. Garcia-Abril‘is atskleis efektyviai išnaudojamų konstrukcijų svarbą pastato grakštumui ir architektūros raiškai.

Penki Sausio-Vasario mėnesiais įvyksiantys renginiai yra šeštoji tęstinio ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDO projekto dalis.

Sausio  5  d. 20 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyks pirmasis šio ciklo susitikimas – Nimish Biloria paskaita „Informacija svarbu (Info Matters)“.

Pokalbyje akcentuojami painūs ir sudėtingi ryšiai tarp informacinių ir fizinių sistemų architektūroje – kaip būtina sąlyga kuriant kontekste derančią, darnią ir tvarią architektūrą. Paskaitos metu šie santykiai bus iliustruojami pavyzdžiais iš įvairių vykdomų architektūros projektų, kuriuos kuruoja Delfto technologijų universiteto Hyperbody tyrimų grupė.

Nimish Biloria yra Delfto technikos universiteto Architektūros fakulteto padalinio HYPERBODY tyrimų vadovas, kurio specializacija – nestandartinės, itin sudėtingos formos, architektūros interaktyvumas, simuliaciniai architektūriniai eksperimentai,  gamtinių sistemų ir bionikos principų taikymas kiekviename architektūros mastelyje – nuo bendrų veikimo ir koncepcinių koncepcinių principų iki architektūrinių ir dizaino detalių.

Paskaita vyks anglų kalba. Renginys nemokamas.

Ciklo kuratoriai: Aurimas Sasnauskas, Lukas Rekevičius.