.
2012    02    22

Modernaus meno centras Vilniaus knygų mugėje

artnews.lt

Vasario 23–26 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO (Laisvės pr. 5, Vilnius) vyksiančios 13-osios tarptautinės Vilniaus knygų mugės metu leidyklos „Apostrofa“ ir spaustuvės „Petro ofsetas” stende  (5. C12) svečio teisėmis dalyvaus Modernaus meno centro (MMC) leidykla.

MMC užmojis – sukaupti reprezentatyvią Lietuvos vaizduojamojo meno nuo 1960–ųjų iki šių dienų kolekciją ir padaryti ją prieinamą visuomenei. Tam tikslui ruošiamasi pastatyti pastatą-muziejų. Šiam projektui jau pritarė LR vyriausybė, suteikdama nacionalinės svarbos statusą.

Mugėje pristatomoje knygoje  „Vieno muziejaus istorija. I dalis“ pateikiami 2010–2011 m. vykusio Modernaus meno centro architektūrinės idėjos konkurso rezultatai ir publikuojami šešių konkurso finalistų darbai kartu su architektų ir teoretikų įžvalgomis apie šiuolaikinio muziejaus, funkcijas, vaidmenį ir tendencijas. Leidiniu siekiama prisidėti prie šiuolaikinio muziejaus diskurso Lietuvoje formavimo, supažindinant su pasaulyje jau gyvuojančių modelių patirtimi.

„Vieno muziejaus istorija. I dalis“ gimė kaip padėka konkurso dalyviams, jo rengėjams. Kartu tai yra ir architektūrinio konkurso dokumentas.  Dokumentas  muziejaus, kuris leidinio pasirodymo metu egzistuoja tik architektų brėžiniuose.

Modernaus meno centras (MMC) stende 5.C12 visos mugės metu.
Specialus laikas susitikimams: vasario 23 d. 15.00 val. ir vasario 26 d. 12.00 val.