.
2020    02    12

MO nominuotas turizmo srities Muziejų Oskarams

artnews.lt

MO muziejus šiemet nominuotas Geriausių kultūros kelionių krypčių apdovanojimuose (angl. Leading Culture Destinations (LCD)) kategorijoje „Nauja kultūros kelionių kryptis” (angl. New Culture Destination). Apdovanojimai, šiemet organizuojami kartu su VisitBerlin ir The New York Times, įvyks kovo 4 dieną Berlyne, kur taip pat vyks ir didžiausia pasaulio turizmo paroda ITB.

 MO muziejus Naujos kultūros kelionių krypties kategorijoje varžosi su kitais atrinktais 2 nominantais: Muzeum Susch (Šveicarija) ir Amos Rex (Suomija). Jie pretenduoja tapti geriausiu Naujos kultūros kelionių krypties muziejumi Europoje. Taip pat bus renkami šios kategorijos laimėtojai Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, Lotynų Amerikoje, Vidurio Rytų ir Afrikos regione bei Šiaurės Amerikoje.

„Ši nominacija yra labai svarbi, nes ji reiškia, kad Lietuva ir Vilnius yra pastebėti ir gali būti naujai atrasti daugybės turistų ir kultūrinių kelionių mėgėjų. Kartu tai yra MO muziejaus vykdomos veiklos įvertinimas ir paskata nesustoti. Su nekantrumu laukiame kovo mėnesio, nes vien būti tarp trijų geriausių šioje kategorijoje mums yra didelis laimėjimas“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Apdovanojimai tarptautinės žiniasklaidos vadinami „Muziejų Oskarais“. Šiemet juose iš viso yra 18 kategorijų, kuriose nominuota po 3 geriausius kiekvienos srities atstovus. Su visais nominantais galima susipažinti ČIA, o apdovanojimus pristatantį klipą pamatyti ČIA.

Kaip teigia Geriausių kultūros kelionių krypčių apdovanojimų įkūrėjas Florian Wupperfeld: „Šie apdovanojimai yra paskatinti noro rasti unikalias kultūrines patirtis, kurios būtų kitokios nei tradicinė kelionių rinka“.

Nominantų sąrašas sudaromas iš kultūros ambasadorių (jų sąrašas ČIA) pateiktų kandidatų, taip pat pačios organizacijos atliekamos paieškos ir tyrimo bei gautų rekomendacijų.

Apie MO

MO muziejaus pastatą suprojektavo pasaulyje garsus architektas Daniel Libeskind, Iki atidarymo MO muziejus, įkurtas asmenine mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva, beveik dešimtmetį veikė kaip muziejus be sienų. Jame sukauptą daugiau nei 5000 modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinių kolekciją sudaro Lietuvos dailės aukso fondas nuo XX a. 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų. Per pirmuosius muziejaus veiklos metus jame apsilankė 200 000 lankytojų.

MO muziejus – gero laisvalaikio vieta, pasakojanti istorijas apie mus. Čia užsukti kviečia parodos, kinas, edukaciniai užsiėmimai, koncertai ir kiti renginiai, skirti įvairioms amžiaus grupėms. Vienas iš MO tikslų yra burti aktyvią bendruomenę – MOdernistus – kurie palaiko MO idėją ir padeda kurti naująjį muziejų drauge.