.
2015    06    23

„Meno parkas“ šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius'15“ pristatys Julijos Pociūtės ir Židrijos Janušaitės kūrinius

artnews.lt

J.Pociute_trys-puses1

Birželio 25 -28 d. vyksiančioje tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje ARTVILNIUS’15 galerija „Meno parkas” (stendo nr. 5.32) pristatys Julijos Pociūtės bei Židrijos Janušaitės kūrybą.

MENO MUGĖJE – ATSPINDŽIAI IR VIENATVĖS

Šių metų Art Vilnius’15 meno mugėje galerija “Meno parkas” kviečia patirti vienatvę ir žvelgti pro atspindį. Vilniaus meno mugėje galerija pristato Julijos Pociūtės ir Židrijos Janušaitės kūrinius.  Galerija “Meno parkas” siekia populiarinti profesionalųjį šiuolaikinį meną, atskleisti, fiksuoti ir tirti šios srities procesus, stebėti ir pristatyti šiuolaikinio meno kūrėjus.

JULIJA POCIŪTĖ IR JOS ATSPINDŽIAI

Julija Pociūtė parodoje „Trys atspindžio pusės“ pasakoja numanomą vieno gyvenimo istoriją. Menininkė apjungia skirtingas medžiagas, kad pabrėžtų santykius tarp svarbiausių egzistencinių klausimų – būties / nebūties, tikrovės / iliuzijos, gyvenimo / mirties. Pastarieji motyvai tampa pagrindine parodos tema. Asmeninę patirtį interpretuodama kūrybiniame akte, J. Pociūtė praeities įvykius grąžina į dabartį prisiminimų ir vaizdinių pavidalu. Toks perkėlimas padeda suprasti, kaip žmogaus pasąmonė veikia sąmonę, t.y. kaip asmens vidinis pasaulis dalyvauja išoriniame. Atspindžiui autorė priskiria laikinumo matmenį, kuris slypi plonytėje gijoje, jungiančioje veidrodžio paviršių, ir tai, kas yra už jo – teigia menotyrininkė Evelina Januškaitė.

ŽIDRIJOS JANUŠAITĖS VIENATVĖS

Židrijai Janušaitei, kuriančiai tapybos, žemės meno, performanso ir naujųjų medijų srityse, svarbiausias išlieka santykis su žiūrovu. Pati kūrybos esmė yra kūrinių poveikis stebėtojui, besistengiančiam prasiskverbti pro jautrius, daugiasluoksnius, konceptualius menininkės kūrybos klodus – teigia tapytoja Ainė Jacytė. Pati autorė, Židrija Janušaitė, pažymi, kad gyvenimas susideda iš tokių mažyčių vienatvių. Tam tikri gyvenimo momentai, įvykiai, kurie skirti tik tau, – kitiems gali būti nesuvokiami kaip kažkuo ypatingi ar išskirtiniai. Šie momentai ir yra tos mažytės vienatvės. Kartais jos būna skausmingos, kartais netgi suteikia palaimos, o būna ir vos vos pastebimos, bet visada prisiliečia ir tarsi praplėšia, atveria kažką naujo.

MUGĖS DARBO LAIKAS

2015 m. birželio 25d. (ketvirtadienis) 15.00–20 val.
2015 m. birželio 26 d. (penktadienis) 11.30–20 val.
2015 m. birželio 27 d. (šeštadienis) 11.30–20 val.
2015 m. birželio 28 d. (sekmadienis) 11.30–17 val.

Vieta: Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO Laisvės pr. 5, Vilnius. 3, 4, 5 parodų salės

Daugiau informacijos apie ARTVILNIUS’15 galite rasti čia http://www.artvilnius.com/