.
2017    10    25

Menas viešojoje erdvėje: Pokalbiai su gamta III Plungėje

artnews.lt

VšĮ „Vandens bokštas“ pristato kūrybinių dirbtuvių vykusių 2017 metais vizualizacijas . Parodos atidarymas Plungės kultūros centre spalio 27 dieną 16 valandą.

Pastaruoju metu intensyviai diskutuojant viešųjų erdvių sutvarkymo klausimais, reprezentacinių aikščių bei skverų monumentams skiriamas ypatingas dėmesys. Susidaro įspūdis, kad be politiškai angažuotos kūrybos šalyje daugiau niekas ir nevyksta. Projektas Pokalbiai su gamta III savotiškai oponuodamas bendrom tendencijom įsiterpia į bendrą informacinį šurmulį, pateikdamas harmoningą šiuolaikinio meno ir lietuviško peizažo junginį. Jis be ypatingų lozungų leidžia išsisakyti menininkams, realizuojant kūrybinį potencialą, kuris neišvengiamai reprezentuoja ir mūsų laikmetį.

Keturių Lietuvoje pripažintų meno kūrėjų ir menininko iš Gruzijos, šią vasarą Plungės rajone, sukurtos landšaftinės kompozicijos, įamžintos nuotraukose, atskleidžia ne tik autorių individualybes bet ir mūsų šalies grožį, kuris laikomas nenuginčijama nacionaline vertybe. Pasak parodos sumanytojo nepriklausomo kuratoriaus Juozo Laivio : “ vertinant šių dienų situaciją ir kultūros poreikį, periferijoje įgyvendinami, jau tradicija tampantys profesionalaus meno projektai kuria pridėtinę vertę ir yra aktualūs bendrame šalies meno kontekste. Meno dėka išryškinamas unikalus kraštovaizdžio potencialas, bei reprezentuojama šalis, kaip kūrybingas, atviras ir įnovatyvumų nevengiantis kraštas.”

Parodoje dalyvauja: Galaktion Eristavi, Donatas Jankauskas (Duonis), Valdas Simutis, Darius Vaičekauskas, ir šiuo metu Lukiškių aikštės sutvarkymo konkurse dalyvaujantis Darius Žiūra

Paroda veiks iki 2017 metų lapkričio 17 dienos