.
2019    05    20

Marijos Puipaitės ir Vytauto Gečo dizaino objekto Envisioned Comfort paroda galerijoje apiece

artnews.lt

Š. m. gegužės 23 d., galerijoje apiece atidaroma Marijos Puipaitės ir Vytauto Gečo konceptualaus dizaino objekto Envisioned Comfort paroda. Objektas, vienas iš tipologiškai skirtingų sėdimųjų baldų serijos, kurių formą sukuria toks pat konstrukcinis principas. Šiuo atveju – tai balno ergnomika paremtas atsisėdimas.

Inspiracija šiai kolekcijai buvo fantazavimas apie baldą, kuris suteiktų maksimalų malonumo ir saugumo jausmą, kokį tik gali suteikti materiali aplinka. Tokia savijauta yra įvardijama kaip pasąmoninė asociacija su mūsų priešgimimine stadija.

Darbo pobūdis, kai yra pradedama nuo abstrakcijos, leidžia trumpam ištrinti informaciją, ką mes žinome apie kasdieninius daiktus ir atveria galimybę permąstyti bei perkurti juos visai iš naujo.

Žiūrint į šį sėdimąjį baldą, galima įžvelgti paralelę tarp fantaziją užfiksuojančio, įrėminančio racionalaus mąstymo ir baldo konstrukcijos, kuri organišką, plaukiančią formą paverčia ergonomišku objektu.

Marija Puipaitė ir Vytautas Gečas šioje kolaboracijoje sujungė savo skirtingas dizaino praktikas, vizualizuodami vienas kitam papasakotas fantazijas.

apiece – vieno šiuolaikinio vaizduojamojo meno kūrinio ir/ar dizaino objekto parodų galerija. Parodų formatą inspiravo siekis paskatinti išsamiau pasidomėti kūrinio/objekto autoriumi ar šiuolaikiniu menu apskritai. Daugiau apie apiece – www.apiece.lt

Paroda veiks iki š. m. birželio 20 d.