.
2023    11    20

LMA kviečia teikti paraiškas apdovanojimams už muziejininkystės puoselėjimą ir plėtrą

artnews.lt

Šių metų didžiąsias šventes Lietuvos muziejininkai pasitinka kaip niekad pakiliai. Gruodžio 14-ąją Lietuvos muziejų asociacija (LMA), vienijanti 100 šalies muziejų, rengia iškilmes apdovanojimų, kuriais įvertins pačius reikšmingiausius Metų muziejinius darbus ir juos nuveikusius asmenis, atskleis visuomenei jų nuopelnus Lietuvos muziejininkystėje.

2023 metais muziejų bendruomenė permąstė savo misiją. Naująja Lietuvos Respublikos muziejų įstatymo redakcija buvo įtvirtinti ir nauji muziejų veiklos principai. Tradicinėmis ir šiuolaikinėmis komunikacijos priemonėmis muziejuose saugomų ir tyrinėjamų žmonijos ir ją supančios aplinkos materialūs ir nematerialūs liudijimai visuomenei pristatomi vadovaujantis atvirumo, bendradarbiavimo, socialinės atsakomybės ir tvaraus vystymosi principų nuostatomis.

LMA apdovanojimų už muziejininkystės puoselėjimą ir plėtrą (toliau – Apdovanojimai) tikslas – įvertinti labiausiai nusipelniusius asmenis puoselėjant muziejininkystę Lietuvoje, pristatyti geriausius muziejų ir jų darbuotojų veiklos rezultatus, supažindinti visuomenę su muziejų veikla, didinti muziejų veiklos ir muziejininko profesijos žinomumą.

2023 metų Apdovanojimams inicijuojamos 8 nominacijos: Metų ekspozicija, Metų paroda, Metų renginys, Metų edukacija, Metų restauracija, Metų leidinys, Metų proveržis, Metų muziejininkas.

Dalyvauti kvietime ir teikti paraiškas gali visi Lietuvos muziejai, nepriklausomai nuo jų narystės LMA, taip pat kitos šalies institucijos, LMA valdybos nariai, kiti fiziniai asmenys.

Paraiškų teikimo skaičius neribojamas.

Paraiškos priimamos iki 2023 m. gruodžio 2 d.

Paraiškos formą rasite šioje nuorodoje: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3WHOxn1MTDku1JvVjZqjpdIWn5I_wAyiVYQoRiXUhvgmw_Q/viewform

Lietuvos muziejų asociacijos apdovanojimų už muziejininkystės puoselėjimą ir plėtrą nuostatai: https://museums.lt/wp-content/uploads/LMA-apdovanojimu-nuostatai_2023_09_18.pdf