.
2015    06    08

Lietuvos fotografų leidiniai fotografijos knygų festivalyje Kaselyje

artnews.lt

PhotoBookFestival

Birželio 4–7 Kaselyje (Vokietija) fotografijos knygų festivalyje Foto Book Festival vykusioje fotografijos knygų mugėje su lietuviškais fotografijos leidiniais prisistatė ir Kauno fotografijos galerija, supažindinusi lankytojus su naujausiais Lietuvos fotografijos leidiniais. Iš 44 knygų mugės dalyvių, lietuvių galerija buvo vienintelė iš Rytų Europos.

Septintus metus rengiamas festivalis tapo vienu svarbiausių  metiniu forumų fotografijos leidinių mylėtojams. Knygų mugė yra vienas pagrindinių festivalio renginių, kuriame dalyvauja leidėjai ir platintojai, čia pristatantys pastarųjų metų įdomiausius, išskirtinio dizaino leidinius. Į mugę gausiai susirenka ne tik fotografijos mylėtojai, bet ir knygų kolekcionieriai, kritikai. Kelias dienas vykstančio renginio metu nuolatos vyksta menininkų paskaitos, knygų parodos, portfolio peržiūros ir geriausio fotoknygos maketo konkurso laimėtojo apdovanojimai.

Šiųmetinis festivalis buvo dedikuotas vienam aistringiausių fotoknygų kolekcionieriui Martinui Parrui, siekiant pabrėžti jo indėlį populiarinant fotografines knygas. Mugės metu vyksta speciali paroda, kurioje eksponuojami menininko kūrybos albumai bei jo sudaryti leidiniai, tarp kurių – ir lietuvių fotomenininko Rimaldo Vikšraičio albumas „Grimaces of the Weary Village“ („Pavargusio kaimo grimasos“), kurį garsusis britų fotografas sudarė po 2009 m. Vikšraičio „Metų atradimo“ laimėjimo garsiausiame fotografijos festivalyje „Rencontres d’Arles“.