.
2018    11    22

Lauros Slavinskaitės ir Rūtos Matulevičiūtės paroda „Kosmo look“  Jonavos kultūros centre

artnews.lt
Lapkričio 24 d., šeštadienį, 14:44 val. Jonavos kultūros centre vyks Lauros Slavinskaitės ir Rūtos Matulevičiūtės parodos „Kosmo look“ atidarymas – susitikimas su autorėmis.
Kosmo look (Kosmo žvilgsnis) – tai projektas apie tiesą ir kitų matymo perspektyvų galimybę. Projekto autorės – Laura Slavinskaitė ir Rūta Matulevičiūtė tapybos, instaliacijos ir video medijomis sukuria Jonavos miesto įkvėptą ir specialiai šiai lokacijai skirtą situaciją. 
Žemėlapis parodo kelią į parodą, kur žiūrovas turi galimybę susidurti su neįprastais gamtos ir miesto bei jų junginių pavidalais. Netoliese Jonavos kultūros centro esantis Kosmonautų mikrorajonas tampa įkvėpimu savitam menininkių pateikiamam kosmui. Paroda sukuria situaciją patyrimui ir išgyvenimui, nuostabai ir susidomėjimui, menininkės kviečia į realybę pažvelgti vaiko žvilgsniu – pamatyti ją tarsi iš naujo. Autorių darbai yra įkvėpti aplinkos ir vidinių išgyvenimų stebėjimo bei apmąstymų. Paroda siekiama perženti įprasto ir kasdienio žvilgsnio į pasaulį ribas.
Ši situacija nediktuoja jokios konkrečios tiesos, bet savo keistumu sukuria klausimą ir sudaro galimybę kitokio suvokimo radimui, kitokio kosmo atsiradimui.

Paroda veiks iki gruodžio 17 d.