.
2023    04    17

Kvietimas tokenizuoti Vilniaus miesto meno kūrinius

artnews.lt

Asociacija „Crypto Economy Organisation” (CEO) kartu su Vilniaus miesto savivaldybe kviečia Vilniaus miesto galerijas ir menininkus skaitmenizuoti ir tokenizuoti savo kūrinius, prisidedant prie Vilniaus miesto meno kūrinių globalios sklaidos, decentralizuoto kūrinių archyvo kūrimo ir novatoriškų idėjų sklidimo.

Meno kūrinių tokenizavimas užtikrina vertės ir informacijos konvertavimą į šifruotą, blokų grandinėje saugomą turtą – unikalų meno kūrinio žetoną. Kriptoekonomikoje tokenas reiškia virtualų žetoną, kuris yra tam tikrų teisių į tokenizuotą turtą simbolis. Kiekvienas tokenas, turėdamas savyje sugeneruotą unikalų kodą, užtikrina savininkų priėjimą prie jo per saugią, decentralizuotą, blokų grandinės technologija grįstą architektūrą.

Svarbu pažymėti, kad meno kūrinio žetonas (NFT) nėra tapatus meno kūriniui, tačiau jis yra ne tik meno kūrinio reprezentacija skaitmeninėje erdvėje – tai tuo pačiu yra ir išsami jo archyvinė medžiaga, kuria disponuojant globalioje skaitmenybėje yra aktualizuojama Lietuvos lokali rinka. Šiuo atveju NFT blokų grandinėse veikia ir kaip alternatyvi finansinė rinka, ir kaip tradicinio meno laiko sklaidos priemonė, jo prasiplėtimas. Meno žetonas užtikrina papildomą honorarą menininkui už kiekvieną antraeilį pardavimą. Meno kūrinių žetonai į meno kolekcionavimą pritraukia platesnę, jaunesnę auditoriją, ne tik kripto kolekcionierius, bet ir kartą, norinčią kolekcionuoti kolektyviai, skaitmeninėmis priemonėms.

Pasiūlymus siųsti, ar daugiau informacijos teirautis el. paštu contact@cryptoeconomy.world iki birželio 1 dienos.

Projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Plačiau apie projektą https://www.cryptoeconomy.world