.
2015    05    21

Kvietimas teikti pasiūlymus VDA Nidos meno kolonijos simpoziumui „Inter-formatas 2015“: apie laiką ir interformatyvumą

artnews.lt

_DSC8060

VDA Nidos meno kolonija šiemet kviečia į penktąjį simpoziumą „Inter-formatas“. Vykstantis nuo 2011 m. kasmet jis tampa vienu svarbiausiu šiuolaikinio meno Nidoje renginiu, balansuojančiu tarp meno festivalio ir konferencijos formatų.

Simpoziumas „Inter-formatas“ 2015 m. vasarą, rugpjūčio 22–25 d., 3 dienoms ir naktims sukvies apie 40 menininkų, kuratorių, tyrėjų, filosofų, teoretikų ir praktikų pasikeisti įžvalgomis apie meninį ir akademinį laiką bei interformatyvumą.

Išvarginti pernelyg trumpų kavos pertraukų ir per ilgų pranešimų, stengsimės perdėlioti ištęstas ir suspaustas laiko atkarpas ir eksperimentuoti meno bei žinių sankaupų pristatymo ir dalijimosi formatais. Kviečiame siūlyti formatus, laviruojančius tarp įprastos paskaitos, dirbtuvių ar performanso, pvz., performatyvią paskaitą ar dirbtuves, intervenciją, dalijimąsi patirtimi, instruktažą, pasivaikščiojimą, ekskursiją su gidu ar be, pratimus, netgi pagalbinį metodą, įrankį ar aparatą simpoziumui įgyvendinti.

Laukiame ir galimų simpoziumo programos grafikų, alternatyvių laiko leidimo ar švaistymo įrankių, chronologinių vilčių bei baimių ir bendrų laiko planavimo pasiūlymų 5-ajam „Inter-formatui“. Įsivaizduokite, kad turite sudėlioti 3 dienų programą, kurioje tilptų 40 dalyvių. Laikas – tai mūsų bendras, tačiau ribotas išteklius. Norime, kad užtektų laiko visiems, taip pat ir maisto ruošimui bei skanavimui.

Simpoziumo klausimai ir reikšminiai žodžiai

Kaip Nida ir kitos atokios vietos keičia laiko tėkmės suvokimą? Koncentruoto ir ištįsusio laiko vertė. Įrankiai matuoti ar švaistyti laiką. Laiko ir jo reguliavimo disciplinos. Kartotės ir apmąstymai. Tęstinės praktikos. Chronologinės viltys ir baimės. Kas nutinka sukeitus pristatymų/pranešimų laiką su kavos pertraukomis? Planavimo persidengimai ir trikdžiai. Prastova, pabaiga: chronopolitika. Praktinis ir teorinis laiko supratimas. Performansas vietoj paskaitos ir teorizavimas per atlikimą. Suspausti 2 metų tyrimą į 2 arba 20 min. ir atsisakyti powerpoint pristatymų.

Pasiūlymus (maks. keturis A4 lapus su aprašymu iki 300 žodžių, trumpomis biografijomis, ir, jeigu reikia, atvaizdais ir nuorodomis į portfolio) siųskite prikabintus adresu vytautas@nidacolony.lt su laiško antrašte „Pasiūlymas simpoziumui „Inter-formatas 2015“.

Paraiškų terminas: 2015 m. gegužės 31 d.

Kelionės išlaidos Lietuvoje ir produktai kolektyviai ruošiamiems pusryčiams ir vakarienėms bus apmokėti. Nakvynė – Nidos meno kolonijoje 2–3 lovų kambariuose.

Kuratoriai: dr. Vytautas Michelkevičius (LT) ir Andrew Gryf Paterson (SCO/FIN)

Pilnas kvietimas čia: http://nidacolony.lt/en/projects/symposium/inter-format-symposium-2015

Iliustracijoje: Inter-formato simpoziumas 2014: Theun Karelse intervencija miške.