.
2022    04    26

Kvietimas teikti paraiškas Neringos savivaldybės stipendijai

artnews.lt

Jau 11-ąjį kartą Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija ir Neringos savivaldybė kviečia Lietuvoje įsikūrusius ir (arba) Lietuvos pilietybę turinčius vizualiųjų ir taikomųjų menų, dizaino, architektūros, dailės istorijos, teorijos ar kritikos profesionalus bei kitų sričių menininkus ir kuratorius teikti paraiškas Neringos savivaldybės meno stipendijai.

Praeitų metų stipendija buvo skirta šefui Jonui Palekui už kūrybinės veiklos programą Daržovių rūkykla“, kurią sudarė teorinių šaltinių bei praktinių eksperimentų pagalba kuriama augalinės kilmės produktams skirta rūkykla, infrastruktūra bei naudojimo sistema jai.

Šiais metais Nidos meno kolonija skatina dizainerius, architektus, menininkus, istorikus, naujųjų medžiagų tyrėjus, teikti projektus, apimančius susikertančias, tarpsritines praktikas, turinčias potencialo naujai artikuliuoti visuomenės santykį su šiuo konkrečiu kultūriniu kraštovaizdžiu. Programa taip pat atvira kuratoriams bei dirbantiems su scenos menais, garsu, medžiagų tyrimais ar amatais bei kinu. Taip pat laukiami tarpsritiniai kitų sričių profesionalų projektai. NMK rezidencijų programa nėra atvira bakalauro ar magistro studentams.

Stipendiją sudaro 1000 Eur ir vieno mėnesio trukmės rezidencija NMK 2022 m. lapkričio 1-30 d. Laimėjus kūrybiniam kolektyvui stipendijos dydis nesikeičia. Stipendija skiriama konkurso būdu. Laimėtoją renka Neringos savivaldybės ir NMK deleguotų narių komisija.

Paraiškos stipendijai gauti priimamos iki 2022 m. gegužės 16 d.

Daugiau apie Neringos savivaldybės stipendijos istoriją čia.

Daugiau apie kvietimą teikti paraiškas rasite čia.