.
2018    06    13

„Kultūros nakties“ renginiai NDG

artnews.lt

Birželio 15 d. nuo 17 iki 23 val. Nacionalinėje dailės galerijoje vyks „Kultūros nakties” renginiai: ekskursijos, eksperimentinis muzikos performansas bei laboratorija su „Emilia Milieu“, Andrea Crespo filmo „Parapagus“ peržiūra ir paskutinė galimybė pamatyti ir išgirsti parodą „Kolekcionuojant Hitus. Kūriniai ir garso takeliai iš „Lewben Art Foundation“ kolekcijos“.

Parodoje siūloma pažvelgti į „Lewben Art Foundation“ kolekcijos kūrinius ir jiems įvairių Lietuvos muzikantų, muzikos grupių bei garso menininkų sukurtus garso takelius, mąstant apie populiarumo reiškinį kultūros lauke. Parodoje „KOLEKCIONUOJANT HITUS“ nepateikiami atsakymai, nesprendžiamos problemos ir nedaromos išvados. Čia klausiama, keliamos hipotezės, pastebimos bei apmąstomos populiarumo reiškinio mene situacijos ir reikšmės.

Kultūros nakties renginių NDG programa:

18 val. NDG gido ekskursija po parodą.

19 val. Kuratorių ekskursija po parodą.

20 val. Eksperimentinis muzikos performansas ir laboratorija su „Emilia Milieu”. „Emilia Milieu” yra eksperimentinės muzikos grupė dirbanti su aplinkos ir joje esančių objektų įsivaizduojamais garsais. Renginio metu bus galima ne tik stebėti grupės pasirodymą, bet ir sudalyvauti jo kūrime.

21 val. Andrea Crespo filmo „Parapagus“ peržiūra. „Parapagus“ – tai parengiamasis filmo maketas, paremtas menininko kūriniais iš parodos „Sujungti visam gyvenimui“. Tai paminklas menininko praeičiai. Čia paliekama erdvės pamąstymams apie ydingą kūno vaizdavimą ir tapatybės formavimąsi XXI a. medijomis perpildytoje aplinkoje. Filmas yra iš „Lewben Art Foundation“ kolekcijos.

Ekskursijos nemokamos, tačiau dalyvių skaičius ribotas, būtina registracija el. paštu: edukacija@ndg.lt arba tel.: (8 5) 2195961.

 Daugiau informacijos tel. (8 5) 212 29 97, www.ndg.lt

Organizatoriai: Lietuvos dailės muziejus, Nacionalinė dailės galerija, „Lewben Art Foundation”

Kuratorės: Ugnė Bužinskaitė, Danutė Gambickaitė

Koordinatorės: Indrė Tubinienė, Giedrė Marčiulaitė, Ieva Šlechtavičiūtė

Parodoje dalyvaujantys menininkai: Knut Åsdam, Adomas Danusevičius, Kostas Dereškevičius, Pranas Gailius, Vincentas Gečas, Ugnius Gelguda, Petrit Halilaj, Alfredo Jaar, Patricija Jurkšaitytė, Vincas Kisarauskas, Lazar Krestin, Vitas Luckus, Mindaugas Lukošaitis, Jurgis Mačiūnas, Helen Marten, Mohamed Namou, Marija Teresė Rožanskaitė, Šarūnas Sauka, Augustinas Savickas, Augustas Serapinas, Vincent Slendzinski, Antanas Sutkus, Indrė Šerpytytė, Povilas Ričardas Vaitiekūnas, Kęstutis Zapkus, Antanas Žmuidzinavičius

Parodoje pristatomų garso takelių autoriai: Rokas Beliukevičius, Arturas Bumšteinas, „Freaks on Floor”, Vytautas V. Jurgutis, Giedrė Kilčiauskienė, Žygimantas Kudirka-Mesijus ir Adas Gecevičius („Vilniaus energija”), Andrius Mamontovas, Migloko, „Solo Ansamblis”, „Sheep Got Waxed”, „Without Letters”

Parodos architektūra – „IMPLMNT architects”

Parodos dizainerė – Laura Grigaliūnaitė

Parodos rėmėjai: „Lewben Group”, „Enercom Capital”, „Strategy Labs”, „Nordgain”, „Lewben Investment Management”, „Porsche Centras Vilnius”, „Ellex Valiunas”, „Orion”, Živilė ir Jonas Garbaravičiai, Lina ir Tomas Kučinskai, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba

Parodos partneris –„JCDecaux”

Draugai: Sakada, Rytis Šeškaitis, „Alucobond”

Informaciniai rėmėjai: 15min.lt, „7 meno dienos”, artnews.lt, „Echo Gone Wrong”, lewbenart.com, daile.lt, ndg.lt, ldm.lt