.
2011    01    17

Kino operatoriaus, fotografo ir režisieriaus Juozo Kazlausko atminimo vakaras NDG

artnews.lt


Sausio 21 d., penktadienį, 17 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje rengiamas kino operatoriaus, fotografo ir režisieriaus Juozo Kazlausko (1941–2002) atminimo vakaras.

Renginio metu bus pristatomas albumas Juozas Kazlauskas. Fotografija, išleistas minint autoriaus 70-metį. Jame atsispindi ne tik svarbiausi fotografo ciklai, bet ir retesni, iki šiol archyve gulėję kūriniai. Nepailstančio keliautojo, Arkties tyrinėtojo, istorijos dalyvio fotografijas knygoje reikšmingai papildo publikuojamos dienoraščių ištraukos, Dalios Kazlauskienės prisiminimai.
Leidinio sudarytojai – Stanislovas Žvirgždas ir Dalia Kazlauskienė, įvadinio straipsnio autorė Agnė Narušytė. Albumo išleidimu rūpinosi Fotografo Juozo Kazlausko paramos ir labdaros fondas.

Atminimo vakarą Nacionalinėje dailės galerijoje ves kino ir fotografijos kritikas Skirmantas Valiulis, albumą pristatys sudarytojas, fotografas Stanislovas Žvirgždas. Antrojoje vakaro dalyje bus rodomi dokumentiniai filmai iš Centrinio valstybės archyvo: Žmogus ir žemė (rež. R. Verba, operat. J. Kazlauskas, 1984), Išeinu, kad sugrįžčiau (rež. R. Verba, operat. A. Blyža ir J. Kazlauskas, 1985); Ant Žalalendo kranto (rež. S. Beržinis, operat. J. Kazlauskas ir Z. Putilovas, 1987).

Įėjimas į renginį nemokamas