.
2010    11    17

Kaune filosofai išeina į gatves

artnews.lt

Trečiąjį  lapkričio ketvirtadienį (lapkričio 18 d.) minimą UNESCO Pasaulinę Filosofijos dieną Vytauto Didžiojo universiteto filosofijos studentų draugija „Agora“ organizuoja viešų paskaitų ciklą „Išėję filosofai“. Norėdami paneigti mitą, kad filosofija yra nuobodi, sausa ir tik universitetų auditorijoms skirta disciplina, filosofijos studentai žymius filosofus pakvietė skaityti paskaitas neįprastose Kauno vietose.

Ta proga šį ketvirtadienį trys Kauno filosofai palieka savo kabinetus bei auditorijas ir išeina į žmones. Vietoj meta-ontologinio diskurso, aksiologinio aboliutizmo ir transcendentalinės apercepcijos sintezės – narsi ir bebaimė filosofų akistata su realybe.

Trijų Kauno filosofų trys viešos paskaitos:

10 val. prof. Gintautas Mažeikis „Ekskursas po propagandą“ prie Kauno m. savivaldybės ant bačkos ir su megafonu (Laisvės al. 96).

13 val.  prof. Tomas Sodeika „Ekskursas po religijos filosofiją“ Kauno choralinėje sinagogoje su kipa ar be jos (E. Ožeškienės g. 13).

16 val. dr. Nerijus Čepulis  „Ekskursą po kino filosofiją“ iš pono Š. tik ką atkovotame kino teatre „Romuva” (Laisvės al. 54).

Vynas ir aptarimas nuo 19 val. baro „Blue Orange” antrajame aukšte (Muitinės g. 9).