.
2010    09    22

Karolio Sabeckio paroda „Out of the box“ „Fluxus Ministerijoje“

artnews.lt

plakatas OUT OF THE BOX

Rugsėjo 23 d., 18 val. „Fluxus Ministerijos“ -2 aukšte (Gedimino pr. 27, Vilnius)atidaroma jauno menininko Karolio Sabeckio paroda „Out of the box“.

Kaip teigia menotyrininkė Jolanta Marcišauskytė-Jurašienė,  Dėžute būti gali daug kas: vieta, kurioje paslepi slapčiausius savo prisiminimus, daugiabutis bet kuriame Vilniaus mikrorajone, ar visuomenės rūšiavimo ir ribojimo sistemos dalis. Viskas laikoma dėžutėse tam, kad būtų tvarkinga.

Fotografijas inspiravo nostalgiški prisiminimai apie vienoje sovietinių “dėžučių” praleistą vaikystę. Istorija, kolektyvinė pasąmonė ir vieno žmogaus istorijos bei patirtys susilieja ir tarsi pasikartodamos sukasi cikliškame (o galbūt spirališkame?) laike. Praeitis yra ateitis, o ateitis yra praeitis – visa tai telpa fundamentalioje, tėkmiškoje apskritimo formoje. Tačiau ir ji atsiduria savotiškoje laiko ir sąmonės sukonstruotoje dėžutėje – kitos fundamentalios formos – kvadrato rėmuose. Išnyra dar viena cikliškumo dimencija: kvadratas – apskritimas – kvadratas. Nuolatinis kartojimasis yra kitimo sąlyga. „