.
2011    11    14

Jurio Bergins paroda „Porcelianas“ Keramikos muziejuje, Kaune

artnews.lt


Lapkričio 18 d., penktadienį, 17 val. Keramikos muziejuje (Rotušės a. 15 , Kaunas) bus atidaryta dailininko Jurio Bergins jubiliejinė paroda „Porcelianas“.

J. Bergins gimė ir augo Rygoje. Baigęs Rygos dailės akademiją netruko įsilieti į kultūrinį Latvijos gyvenimą, aktyviai dalyvavo tarptautinėse konkursinėse parodose, įvairiose šalyse vykusiuose keramikų simpoziumuose. Tarptautinio pripažinimo dailininkas sulaukė 1995 metais laimėjęs antrąją vietą prestižiniame keramikos konkurse Faenzoje (Italijoje), kuriame dalyvavo menininkai iš 59 pasaulio šalių. J. Bergins darbai buvo eksponuoti  Faenzos  keramikos  muziejaus  kolekcijos parodoje kartu su žymių pasaulio dailininkų kūriniais. Jo sukurtuose porceliano objektuose itin savita menine raiška išsakomos tiek socialinės, tiek egzistencinės temos.

Apsigyvenęs Kaune, dailininkas ir toliau nenuilstamai kuria, yra įvairių meninių iniciatyvų įkvėpėjas. Jo entuziazmo dėka gimė tokie  tarptautiniai renginiai, kaip Baltijos šalių keramikos paroda „Pavasaris“, tarptautinis keramikos simpoziumas „Redukcinis degimas“, menininkas atstovauja Kauno keramikų grupei „Mes“. J. Bergins yra pastovus šių reikšmingų keramikos parodų  katalogų sudarytojas ir fotografas bei informacijos užsienio leidiniams apie Kaune vykstančias tarptautines keramikos parodas, menininkų kūrybinius pasiekimus pateikėjas.