.
2018    02    08

Igorio Mukhino vedamos dirbtuvės Kauno fotografijos galerijoje

artnews.lt

Igorio Mukhino vedamos dirbtuvės vyks kovo 3 d., 9-17 val. Kauno fotografijos galerijoje. Užsiėmimas skirtas autoriams, kurie vysto ilgalaikius fotografijos projektus. Dalyvauti kviečiami fotografinius projektus tęsiantys ar jau užbaigę autoriai.

Pirmosios dalies metu dirbtuvių vadovas dalyvius supažindins su savo paties kūryba.

Antroji dalis bus skirta bendram darbui grupėje, ieškant geriausių būdų pristatyti galutinę fotografijos projekto formą.

Bus aptariamos dalyvių nuotraukos, kadrų kūrimo istorijos ir motyvacijos, projektų vystymo ypatumai ir kaip autorius įsivaizduoja galutinį projekto pristatymą, nuo parodos anotacijos iki galimos fotografijos knygos.

Dirbtuvės vyks rusų kalba. Jei prireiks, yra vertimo į lietuvių bei anglų kalbas galimybė.

Igoris Mukhinas gyvena ir dirba Maskvoje, yra dalyvavęs tiek asmeninėse tiek grupinėse parodose Rusijoje bei kitose šalyse, tarp kurių: retrospektyvinė paroda Maskvos multimedijos meno muziejuje (2017); ROSFOTO muziejuje bei parodų centre Sankt Peterburge (2016); Le Kremlin-Bicètre festivalyje Prancūzijoje (2013); Sankt Peterburgo valstybiniame muziejuje (2003).

I. Mukhinas yra išleidęs ne vieną fotografijos albumą, jo darbai yra žinomose meno kolekcijose, kaip valstybinėje Tretjakovo galerijoje, Tarpdisciplininio meno muziejuje (Maskva), Modernaus meno muziejuje (Niujorke), Korkorano meno galerijoje (Vašingtonas), Nacionaliniame šiuolaikinio meno fonde (Paryžius), Vienos muziejuje (Viena), Panizzi bibliotekoje (Italija).

Menininkas dirba lektoriumi Maskvos A. Rodčenko fotografijos ir tarpdisciplininio meno mokykloje. Daugiau apie jo kūrybą: http://igormukhin.com/.

Registruotis į dirbtuves galite internetu: http://transeuropephoto.eu/activities/long-term-author/ taip pat Kauno fotografijos galerijoje (Vilniaus g. 2, Kaunas) arba elektroniniu paštu info@kaunasgallery.lt, registruojantis reikia nurodyti savo vardą, pavardę bei elektroninį paštą. Dalyvavimo kūrybinėse dirbtuvėse kaina – 20 eurų. Registracija patvirtinama tik sumokėjus mokestį.