.
2011    01    18

Gyčio Skudžinsko paroda „Traces 011“ Berlyne

artnews.lt

Sausio 7 d. projektų erdvėje „WerkStadt Kulturverein Berlin e. V.“ (Berlynas, Vokietija) atidaryta personalinė Gyčio Skudžinsko paroda „Traces 011“.

Pasak autoriaus: „Pagrindiniai sumanymo elementai yra du. Pirmas fotografijos iš realiai aplankytų vietų. Antras piešiniai iš atminties. Kalbant apie fotografijas jos taip pat nėra tik tikslus tam tikros vietos užfiksavimas, bet dvigubos ekspozicijos, neretai skirtingų vietų, dokumentuojančios urbanistinio landšafto fragmentus, tose fotografijose apčiuopiamas aiškus asmeninis patyrimas. Piešiniai ir brėžiniai ant sienų yra jau kolektyvinės atminties ir patirties ženklai. Jiems sukurti naudoju žemėlapių, planų ir kitą panašią universalizuotą ir abstrahuotą grafiką. Žiūrint tiesiog formaliai pastebėsime, kad šiuose darbuose žanrinė problematika prasideda nuo fotomedijos ir tęsiasi iki site specific instaliacijų, o gal ir toliau. Konceptualiai suvokti kūrinius padėtu tokie raktiniai žodžiai kaip  suvokimas, pažinimas, informacija, migracija, lokalumas ir pan.“

WerkStadt
projektų erdvėje įgyvendinta jau 11 šio projekto versija. Iki šiol jis rodytas Lietuvoje, Ukrainoje, Vokietijoje ir Švedijoje.