.
2017    02    05

Godos Lukaitės kūrybos paroda „Mano vidinis miestas“ Pamėnkalnio galerijoje

artnews.lt

2. Goda Lukaitė. TŪLOS KAMBARĖLIS

Vasario 9 d. (ketvirtadienį) 18 val.  Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius), atidaroma tapytojos Godos Lukaitės kūrybos paroda „Mano vidinis miestas”.  Atidarymo metu muzikuos Austėja Lukaitė (sopranas), Gražina Zalatorienė (fortepijonas), Karolina Baleckaitė (fleita).

Goda Lukaitė: „Mano vidinis miestas” – tai tęstinis projektas, šią urbanistinę temą plėtoju jau kelerius metus. Iš pradžių tai buvo socialinė idėja, norėjau atkreipti žmonių dėmesį į apleistas ir pamirštas vietas. Tuomet pradėjau gilintis į laiką, besikuriančius jo sluoksnius. Palaipsniui viskas tapo asmeniška: tose erdvėse radau savo vidinio pasaulio atspindžius, savotiškas įvairių patirčių ir prisiminimų aliuzijas. Šių pamirštų erdvių grožis man – ramybė ir saugumas. Mano paveikslai – tai esami ir įsivaizduojami laiko sluoksniai. Nusitapiau sau erdves, kuriose man gera ir apsigyvenau. Kviečiu apžiūrėti”.

Godos Lukaitės paroda Pamėnkalnio galerijoje vyks iki kovo 4 d.

Parodos lankymas – nemokamas.

Paroda yra Dailininkų sąjungos galerijos projekto „Rytojaus horizontai“ dalis, skirto palaikyti ir skleisti jauną profesionalią kūrybą Lietuvoje.

Rėmėjai: LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga.