.
2011    04    26

Fotografijų paroda „Kinematografinis Vilnius“ Skalvijos kino centro galerijoje

artnews.lt

 

Balandžio 27 d., trečiadienį, 16:30 val. Skalvijos kino centro galerijoje atidaroma fotografijų paroda „Kinematografinis Vilnius“.

Parodoje bus pristatyti baltarusių ir lietuvių studentų darbai, kuriuose fotografijos priemonėmis atvaizduotos Vilniaus miesto erdvės, istoriškai susijusios su kinematografija – „buvę“ ir esami kino teatrai, kino salės, Lietuvos kino studijos pastatai, filmavimo aikštelės ir t. t. Taip pat parodoje šalia studentų darbų bus eksponuojama archyvinė fotografuotų pastatų medžiaga.
Vėliau šie objektai bus pažymėti realiame Vilniaus žemėlapyje. Šis Lietuvos sostinės „kinematografinis žemėlapis“ gali tapti ekskursine medžiaga visiems, besidomintiems lietuvių kinematografija, o taip pat ir miesto svečiams.

Paroda veiks iki gegužės 15 d.

Kinematografinis Vilnius yra LitPro organizuojamo projekto ,,LIETUVIŠKAS/TARYBINIS KINAS:REKONSTRUKCIJA” dalis. Projekto metu siūloma apžvelgti Lietuvos kinematografijos gamybą dviem jos raidos etapais: laikotarpiu, kai šalis priklausė Tarybų sąjungai, ir nepriklausomoje Lietuvoje.

Daugiau informacijos – www.litpro.lt