.
2017    11    20

Filmų peržiūrų serija „Moon Clown Moon Animals“ Six Chairs Books knygyne

artnews.lt

Lapkričio 20 d., 19:00 val. Six Chairs Books knygyne (V. Putvinskio g. 56, 44211 Kaunas) vyks nauja peržiūra iš  filmų peržiūrų serijos „Moon Clown Moon Animals“.

MĖNULIO KLOUNAS, MĖNULIO GYVŪNAI – iškart po ištisą šių metų rugpjūtį Teksaso valstijoje (JAV) siautusio uragano Harvey laiške rašė poetas CA Conrad. Kyla pagundų teigti, jog Harvey nuniokojo Teksaso žemes, išvargino ir išgąsdino vietos gyventojus, suardė vietos infrastruktūrą, tačiau – žvelgiant iš ekopoetinės perspektyvos (CA Conrad neretai žvalgosi būtent iš jos) – Harvey taip pat yra išvargintos ir sistemiškai išnaudojamos Žemės klyksmas. Per savo (Soma)tinės poezijos pratimus (arba Ritualus) ir fizinius susidūrimus su žmonėmis arba išlikusiais bei išnykusiais ne-žmogiškaisiais kitais Conradas bando „sukurti ekstremalią dabartį“ arba, kaip tai suformuluotų Donna Haraway, „pasilikti bėdoje“. Drauge jie akcentuoja mokymąsi būti dabartyje, TIKROSE IR KONKREČIOSE VIETOSE, o ne „(…) tarp pragariškų arba dangiškų praeičių ir apokaliptiškų arba mesianistiškų ateičių, o mirtingoje tvertyje, įsipainiojus į neužbaigtų vietų, laikų, reikalų ir reikšmių konfigūracijų gausą“.

Šios trys bendruomenę buriančios filmų peržiūros yra atviras kvietimas kalbėtis apie esamus ir galimus susipainiojimus tarp būtybių ir technologijų, kreivumų (angl. queerness) ir pasakojimų, žmogiškų ir ne-žmogiškų geidulių. Peržiūrų kompanionai bus pristatyti artimiausiu metu.

PIRMADIENĮ, LAPKRIČIO 20 D., 19:00
Annie Sprinkles, Beth Stephens, „Goodbye Gauley Mountain. An Ecosexual Love Story” (2014, 70′)

„Goodbye Gauley Mountain“ – tai džiugus dokumentinis filmas, kuriame pasakojama dviejų ekoseksualių (angl. ecosexuals) – Beth Stephens ir Annie Sprinkles – aktyvizmo istorija, tarpusavyje jungianti protesto praktikas ir seksualumą. Sprinkle ir Stephens grįžta į šeimos namus Apalačų kalnuose Vakarų Virdžinijoje pasipriešinti vietinę aplinką žalojančiai kalnakasybai ir skelbti savo NATURE IS YOUR LOVER, NOT YOUR MOTHER mokymą, kviečiantį tiesiogiai apkabinti gamtą. Rizikuodamos savo kūnais, Sprinkles ir Stephens aplinkosauginį judėjimą pripildo geismų ir gyvybingumo, parodydamos, kaip kova už mūsų ekologinę sistemą sykiu gali būti įtraukianti, smagi ir seksuali, netgi akistatoje su klimato kaitos tragedija.

Daugiau informacijos: PM, info@sixchairsbooks.lt arba www.sixchairsbooks.lt

Renginio vaizdas: puslapių išklotinė, žurnalas PHILE #1, Spring-Summer 2017. Photo of Sprinkle & Stephens in their ‘Dirt Bed’ courtesy of Grace exhibition Space, Brooklyn, N.Y., featuring Geoff Hendricks.