.
2011    10    17

Dvi parodos Vilniaus grafikos meno centre

artnews.lt

Spalio 18 d., antradienį, 18.00 val.Vilniaus grafikos meno centre (
Latako g. 3, Vilnius) atidaromos dvi parodos: VGMC III-ojo a. salėje „+“ duris atveria Giedrės Mikulskaitės grafikos darbų paroda „Neišaiškintos aplinkybės“, o galerijoje „Kairė – dešinė“ pristatoma grafiko Edmundo Saladžiaus piešinių ekspozicija.

Pasak parodos autorės Giedrės Mikulskaitės, „Miestas, jo aplinka, santykis su jame esančiu žmogumi jau kurį laiką yra pagrindinė mano darbų tema. Vaizdai bei jų sukelti asociatyvūs miesto gyvenimo vaizdiniai – tarsi pro šalį slystantys atspindžiai, sąmonėje persiklojantys vienas ant kito, o grafikos lakštuose išreiškiami keliasluoksnėmis kompozicijomis. Tai miesto, kaip nuolat kintančio, augančio ar griūvančio, trumpalaikio ir netvaraus, bet tuo pačiu vientiso organizmo apraiškos. Mieste nuolat susiduriama su naujomis situacijomis ir dar nepatirtais dirgikliais, į kuriuos, tam, kad neprarastum pusiausvyros, turi išmokti reaguoti. Tad tokioje įvairiaformėje aplinkoje ypatingai svarbus tampa asmens ir vietos, kuriame jis yra santykis. Čia išnyrantis, čia vėl į chaotišką aplinką panyrantis personažas, įgyja  įvairius pavidalus, tačiau vengdamas būti susektas, iki pat pabaigos stengiasi likti neatpažintas.“

Edmundo Saladžiaus piešinių ekspozicijoje pristatomi iki šiol niekur nerodyti piešiniai iš 1986–1993 m. laikotarpiu sukurtų ciklų: „90-ieji metai“ (1986–1993), „Šunys“ (1986), „Kauno vaizdai“ (1989), „Vizijos“ (1987–1989).

Parodos veiks iki lapkričio 4 d.

Iliustracija: Giedrė Mikulskaitė, Teritorija, fotopolimerinė graviūra, 2010.