.
2018    07    19

Dešimtmetį švenčiantis Jaunojo Tapytojo Prizas kviečia dalyvauti

artnews.lt

Jaunojo tapytojo prizas (JTP) – vienas pirmųjų ir vienas reikšmingiausių meno renginių Baltijos šalyse, vykstantis nuo 2009 metų. Šis projektas sujungia Lietuvos, Latvijos ir Estijos jaunuosius menininkus bendram tikslui – pristatyti savo šalies tapatybę, meno mokyklų praktikas ir asmeninį kūrybos potencialą. Menotyrininkų teigimu, projektas jau tapo savotišku Baltijos šalių jaunosios kartos tapybos metraštininku, svarbia jaunųjų kūrėjų platforma.

Pagrindinis projekto tikslas  – pristatyti perspektyviausius ir ryškiausius jaunosios kartos tapytojus, sudaryti galimybę visuomenei susipažinti su jaunųjų menininkų kūryba, o tikslinei auditorijai Lietuvoje ir užsienyje – meno kolekcininkams, meno vadybininkams ir kuratoriams – atrasti naujus talentus Baltijos šalyse.

Šis projektas – pirmasis tokio pobūdžio renginys jauniesiems menininkams Baltijos šalyse. JTP yra orientuotas į visų sričių menininkus iki 30 m., turinčius (ar beįgyjančius) meninį išsilavinimą. Amžiaus riba pasirinkta sąmoningai. Siekiame pristatyti pačius jauniausius menininkus, kurie ką tik baigė (ar yra bebaigią) aukštąsias mokyklas. Tai labiausiai palaikymo reikalaujanti ir labiausiai pažeidžiama kūrėjų kategorija.

Projekto organizatoriai: Julija Dailidėnaitė and Vilmantas Marcinkevičius

Projekto mecenatai: Dali Van Rooij Rakutyte, Mindaugas Raila, Nicolas Ortiz šeima ir Lewben Art Foundation

Pagrindinis prizas:

2.000€ + dviejų mėnesių trukmės rezidencija meno tyrimų centre HANGAR, Lisabonoje, Portugalijoje.

Projekto apdovanojimai ir parodos atidarymas: 2018 – 11 – 9

Paraiškos priimamos iki 2018 metų rugsėjo 1 dienos.

Dalyvavimo JTP’18 projekte sąlygos:

  1. Projekte „Jaunojo tapytojo prizas 2018“ gali dalyvauti visi menininkai, turintys ar beįgyjantys meninį išsilavinimą nuo 18 iki 30 metų imtinai.
  2. Projekte dalyvauja menininkai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.
  3. Konkursui teikiamo tapybos darbo sukūrimo metai – 2017/2018 (konkursui teikiamas vienas darbas, kurį menininkas parenka savo nuožiūra).
  4. Iki 2018 m. rugsėjo mėn. 1d. elektroniniu paštu: ypp@gmail.compateikiama ši informacija:
  • Dalyvio paraiška (online)
  • Kokybiškos 5 darbų fotografijos – konkursinio darbo fotografiją BŪTINAI išskirkite iš kitų 4 lydinčių darbų. Būtina pateikti kūrinių metrikas (LT ir EN kalbomis) : kūrinio pavadinimas, dydis, atlikimo technika, data. Nurodyti kur yra paveikslo viršus. Darbų nuotraukas siųsti tik jpg, jpeg, tiff, tif formatu. Kūrinio metrikos rašomos atskirai, ne ant darbų nuotraukų.
  • Kūrybinė biografija (LT ir EN kalbomis)
  • Konkursui teikiamo darbo koncepcijos aprašas (maximum iki 1psl, LT ir EN kalbomis);
  1. Menininkas, pateikęs konkursui savo tapybos darbą, sutinka su sąlyga, jog „Jaunojo tapytojo prizas 2018“ pagrindinio prizo laimėtojo darbas tampa projekto organizatorių nuosavybe.
  2. Menininkas, pateikęs konkursui savo tapybos darbą, sutinka, kad be autoriaus sutikimo ir nemokant autorinio atlyginimo, projekto organizatoriai turi teisę naudoti kūrinio atvaizdą informacijos sklaidos tikslais.
  3. Projekte negali dalyvauti ankstesnių JTP konkursų pagrindinių prizų laimėtojai.

Daugiau informacijos: www.ypp.lt

https://www.facebook.com/youngpainterprize/

Iliustracijoje: Hangar rezidencija Lisabonoje