.
2012    01    20

Dainiaus Meškausko paroda „Retrospektyva“ „Commune Art“ kūrybinėse dirbtuvėse

artnews.lt

Sausio 21 d., šeštadienį, 19 val. „Commune Art“ kūrybinėse dirbtuvėse (Paribio 12, Vilnius) atidaroma Dainiaus Meškausko paroda „Retrospektyva“.

„Paroda gimsta apmąstant nesuvokiamą, bandant suvokti, ieškant atsakymų į klausimus : kas esu laike ir erdvėje, ką veikiu, kur link vedu, kaip mano raštas pinasi?

Nuolatinis vyksmas nesustoja, ir aš taip pat nenustoju veikti jame. Pametęs save kažko ieškau. Kažko nežinia ko, o sako, nežinant žodžio ir kelią rasti sunku. Pakeliui sutiktieji siūlo savo taisykles bei žinojimą. Aš ieškojau kitko, apčiuopiamo ne atskiru protu, o pačia esatimi. Tai yra tai, ko nebereikia sakyti, tai yra tai, į ką sugrįžti.

Ieškojau gėrio, meilės, tiesos, išminties – šie pavadinimai vis keitėsi, o ieškojimas tęsėsi. Kartais dėmesį pasiglemžia gyvenimo siužetas, klausimai “Kodėl visa tai? Kas mes? Kas aš?” prasikala kaip maži žolės daigeliai pro asfalto plyšius. Visą laiką stebėjau šį vyksmą, stebėdamas mąsčiau, mąstydamas paišiau, fotografavau, kūriau objektus. Mėgaujuosi vizualizavimo galia kaip tam tikru “užšaldymu”, įgalinančiu vienalaikiškumą.

Skirtingu laikų užšaldytų minčių taką iškloju viename laike ir erdvėje. Paroda tampa vizualinio mąstymo kelionė, išskleista erdvėse, kurios man artimos kaip namai. Kviečiu visus. Visus, kurie pažįsta savęs paieškų klajones, visus, kuriems įdomu paskraidyti po svetimas.“ – teigia autorius.

Paroda sudaryta iš 3 ekspozicijos erdvių:

Vaikystės kambarys – vaikystės piešinių ekspozicija, arbata, vaikams – dūkynės, supynės, piešimo kambarys.
Baltasis kambarys – piešiniai, kurti keliaujant gyvenimu ir tolstant nuo vaikystės.
Foje – instaliacijos, sukurtos stebint kultūros ir natūros santykį.

Paroda veiks Sausio 23 – 27 dienomis, tarp 12h ir 19h.