.
2018    11    07

Ciklo „Atviras kodas“ susitikimas su menininku Luku Šiupšinsku

artnews.lt

 

Jaunųjų menininkų pristatymo platforma „Atviras kodas“ kviečia į neformalų pokalbį su skulptoriumi, vizualiųjų menų kurėju Luku Šiupšinsku.

L. Šiupšinskas 2015 m. apsigynė skulptūros magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje. 2016 m. įstojo į Lietuvos dailininkų sąjungą ir jau kitais metais buvo išrinktas LDS Kauno skyriaus Skulptūros sekcijos pirmininku. Parodose L. Šiupšinskas pradėjo dalyvauti dar bakalauro studijų metais ir gana organiškai įsiliejo į Kauno ir šalies kūrybinį gyvenimą.

Turbūt geriausiai L. Šiupšinksas žinomas dėl neseniai viešojoje erdvėje pastatytų skulptūrų „Zen triušis“ (Vilniaus g. 52, Kaunas) ir „Žmogus-Kankorėžis“ (Santakos parkas, Kaunas). Apie individualius projektus ir skulptūrų statymo (konkursų) niuansus pats menininkas plačiau pasakos susitikimo metu. Neišvengiamai aptarsime ir kai kuriuos meno viešosiose erdvėse pavyzdžius bei šios srities procesus Lietuvoje ir pasaulyje. Kviečiame visus, besidominčius šiuolaikiniu menu, skulptūra ir projektais viešosiose erdvėse!

Susitikimą moderuos menotyrininkė Dovilė Stirbytė.

 Laikas: Lapkričio 15 d. (ketvirtadienis) 17.30 val.

Vieta: Talent Garden Kaunas (Laisvės al. 59, 3 a., Kaunas)

Organizatorius: LDS Kauno skyrius.

Projektą iš dalies finansuoja: Kauno savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“, UAB „Butanas“, MB „NT Tau“.