.
2010    09    22

Atviras LTMKS studijų vakaras „Fluxus ministerijoje“

artnews.lt

atviros_studijos_2010

Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga (LTMKS) kviečia į atvirų studijų vakarą Gedimino pr. 27, Vilniuje. Ketvirtame „Fluxus ministerija“ vadinamo pastato aukšte įsikūrę menininkai šeštadienį (rugsėjo 25 d.) 16.00–22.00 atveria savo studijas ir kviečia visus pabendrauti, pasižiūrėti ir bendradarbiauti.

Renginyje dalyvaus, Jurga Barilaitė, Dainius Liškevičius, Evaldas Jansas, ŠMC draugai, Eglė Ridikaitė, Neringa Černiauskaitė, Kęstas Šapoka, Konstantinas Gaitanži, Antanas Stančius, Robertas Narkus ir kiti menininkai. Planuojama viena žinoma provokacija. Gros menininkų atrinktas muzikos archyvas.

Tai jau antrasis renginys po sėkmingo atvirų studijų starto gegužės mėnesį. Tada daugiau kaip 20 menininkų buvo atvėrę savo duris draugams ir visuomenei bei sulaukė keleto šimtų lankytojų. (Žiūrėkite reportažą ir skaitykite interviu).

Šįkart diskutuodami, ar reikia bendros temos, ar renginį palikti savi-organizacijai, menininkai nusprendė susitelkti į laisvumą ir „pasidaryk pats“ strategijas ir vėl kviesti pabendrauti studijose pagal kiekvieno skonį.

Vienas iš menininkų Evaldas Jansas savo studiją, kaip Letmekoo TV, virtualiai atveria kas antrą savaitę, kaskart pristatydamas naują intriguojantį reportažą iš Lietuvos meno scenos gyvenimo. Juos galite žiūrėti www.letmekoo.lt.

Atvirų studijų vakaru LTMKS pradeda rudens sezono programą, kurią vėliau pratęs videomeno peržiūrų programos, „Independent Drawings Gig“ (planuojamas spalio 8 d.) ir kiti renginiai.