.
2010    10    26

Atvira diskusija „Žiniasklaidos kultūra ir žodžio laisvė“ Menų spaustuvėje

artnews.lt

freespeech

Spalio 27 d., 18 val. Menų spaustuvės infotekoje (Šiltadaržio g. 6, Vilnius) vyks atvira diskusija „Žiniasklaidos kultūra ir žodžio laisvė“, kurią rengia „Laisvoji tribūna“.

Ar opias problemas kelianti ir politikos ar verslo grupėms netarnaujanti nepramoginė, sensacijų nesivaikanti žurnalistika šiandien nėra stumiama į viešojo diskurso paribius? Ar kritiškos nuomonės turėjimas ir reiškimas netampa pavojingu? Kokį vaidmenį visuomenės informavimo procese atlieka skaitytojų komentarai? Kino režisierius Milošas Formanas, kalbėdamas apie laisvos minties suvaržymus, yra pasakęs: „Jei būtų buvusi laisva spauda, nei stalinizmas, nei hitlerizmas būtų neįmanomas“. Kaip išsaugoti nepriklausomą kritinę mintį ir kultūringų debatų tradicijas?

Dalyvauja: Monika Garbačiauskaitė, „Delfi.lt“ portalo vyriausioji redaktorė, Liudvikas Jakimavičius rašytojas, kultūros apžvalgininkas, Margarita Jankauskaitė, Lygių galimybių plėtros centro projektų vadovė, Andrius Navickas, internetinio laikraščio „Bernardinai.lt“ vyriausiasis redaktorius, Darius Kuolys, Pilietinės visuomenės instituto direktorius, Nida Vasiliauskaitė, filosofė, kultūros apžvalgininkė ir Linas Vildžiūnas, kultūros savaitraščio „7 meno dienos“ vyriausiasis redaktorius. Diskusiją moderuos Laima Kreivytė.