.
2018    09    07

apiece – vieno kūrinio galerija

artnews.lt

Kartu su „Vilniaus galerijų savaitgalis’18“ atsidaro nauja galerija apiece (Didžioji g. 38, Vilnius), skirta vieno šiuolaikinio vaizduojamojo meno kūrinio ir/ar dizaino objekto parodoms. Tai galerija, nepaklūstanti įprastiems ekspozicinių erdvių standartams – ji nerengia parodų atidarymų, neturi darbo valandų ar dienų (24 val. / 7 d.), o kūriniai/objektai pristatomi erdvėje, kuri žiūrovui matoma pro vitrininį langą.

apiece parodų formatą padiktavo erdvės dydis (170×140 cm) ir siekis skatinti išsamiau pasidomėti kūrinio/objekto autoriumi ar šiuolaikiniu menu apskritai. Kartu tai provokacija menininkams – išreikšti (visą) save vieno kūrinio formatu.

Debiutinė galerijos paroda – porcelianinis rankų darbo objektas – papuošalas iš MISSHAPEN kolekcijos, sukurtas Milenos CM. Savo kūryboje Milena fokusuojasi į sukurto produkto organiškumą, tiria kaip žmogaus rankos gali kurti objektus atkartojančius tuos, kuriuos dovanojo gamta.

MISSHAPEN – tai signalas. Jo siųstuvas įsijungia žmogaus kūnui prilietus ypatingą objektą. Nors porceliano formos atsipalaidavę, jo skleidžiama žinia – užtikrinta. Todėl MISSHAPEN reikalauja kūno, viduje saugančio asmenybę: atvirą, bet su stuburu. Tiesiog, taip reikia. Kad signalas prasiskverbtų pro eilinio blizgesio triukšmą.

DARBO VALANDOS: nėra
PARODOS LANKYMAS: dvidešimt keturias valandas per parą, septynias dienas per savaitę
Daugiau apie misshapen: www.misshapen.eu

Daugiau apie apiece: www.apiece.lt