.
2014    05    09

POP UP Galerija: Alex Jaru

artnews.lt

aj

Gegužės 9 d., penktadienį, 19 val. grupė Young Poor Artists, kviečia į Alex Jaru (Algirdas Jaruševičius) parodos “Intro” atidarymą POP UP Galerijoje, prekybos centre GO9 (Gedimino pr. 9). Renginio metu taip pat bus pristatomas Vytauto Juozėno, kitaip žinomo „6P3S” pseudonimu, albumas “Pauzė”.

Alex Jaru – video kūrinių ir instaliacijų kūrėjas. POP UP Galerijoje jis pristatys kūrinius, nagrinėjančius kartotės, balanso momentus. Savo video darbuose menininkas tarsi sustabdo įvykius jiems nespėjus iki galo įvykti, taip pabrėždamas momentą, neturintį “teigiamo” ar “neigiamo” krūvio, tarsi vykstantį tik sau pačiam. Menininkui svarbi vaizdo estetika, dėl to Alex Jaru kūriniuose skiriamas ypatingas dėmesys spalvai, dinamikai, ritmui. Pats  menininkas linkęs lyginti savo kūrybą su poezija, minčių srauto rašymo technika.

Vytauto Juozėno albumas “Pauzė” tai analoginės elektroninės muzikos kūrinys, kurį pats autorius vadina “muzikiniu etiudu”. Etiudas čia suprantamas ne kaip kompozicijos, o veikiau klausymosi praktika. Klausytojas kviečiamas atrasti jungtį tarp parodoje eksponuojamų kūrinių bei garso takelio.

Tai jau antroji paroda POP UP Galerijoje, kuri tęsis iki pirmadienio, kuomet bus keičiama ekspozicija ir pristatoma vokiečių menininko Manuel Krumrain kūryba.