.
2014    01    26

Niklas Tafra pristato Sanna Marander

artnews.lt

onabout

Sausio 30 d., ketvirtadienį, 19 val. Šiuolaikinio meno centro skaitykloje Niklas Tafra pristato Sanna Marander.

Yra paroda, kuri keliauja piniginėje. Yra per daug kuratorių.

Sanna Marander dirba su tekstu. Tekstu, kurį šįkart išreiškia Jurgis Griškevičius. Tekstu apie Michelio Zumpfo tekstus. Taip pat yra tekstas, parašytas Justės Jonutytės, bet iš tikrųjų – Sannos Marander. Taip pat yra tekstas, sukurtas Niklo Tafros apie Sannos Marander tekstą, išreikštą Jurgio Griškevičiaus, apie Michelio Zumpfo tekstus ir apie tekstą, rašytą Justės Jonutytės, bet iš tikrųjų Sannos Marander.

O tiksliau,

tai yra paroda, kuri keliauja piniginėje. Yra per daug kuratorių.

Sanna Marander savo kūryboje nerangiai ieško priežasčių kūrybai arba apskritai bet kokiai raiškai atsirasti – kodėl ir kaip mes dalykus išreiškiame? Jos darbai įgauna tekstų, parodų ir performansų pavidalus ir anksčiau yra pristatyti ne vienoje Europos institucijoje, tarp jų – Moderna Museet Stokholme, Gävle dailės muziejuje, Gallerie Invaliden Berlyne, Vistamare galerijoje Peskaroje, Italijoje.

Niklo Tafra darbai pasitelkia vengimo ir įtraukimo strategijas. Paprastai – abi tuo pačiu metu. Jo įvairias formas įgaunantys darbai yra plačiai pristatyti anksčiau: Moderna Museet Stokholme, Apiary galerijoje Londone, Bonniers kunsthalėje Stokholme, Vita Kuben Umėjoje, Note On Berlyne ir kitur.

Renginį organizuoja Rupert, o remia Nordic Culture Point.