.
2020    01    09

Eduardo Balsio kūrybos genas. Garso dirbtuvės su kompozitoriumi Mantautu Krukausku

artnews.lt

Sausio 11 d., šeštadienį, 12 val. NDG Edukacijos centre prasidės kompozitoriaus Mantauto Krukausko rengiamos kūrybinės dirbtuvės, skirtos Eduardo Balsio kūrybai.

Eduardas Balsys – vienas įvairiapusiškiausių ir profesionaliausių XX a. antrosios pusės Lietuvos kompozitorių. Jo muzika – savita ir atpažįstama. Kuo ji išsiskiria? Atėjusieji į kūrybines dirbtuves su kompozitoriumi Mantautu Krukausku tyrinės E. Balsio kūrybinį geną parodoje NDG erdvėse ir praktiškai prisiliesdami prie muzikos kūrybos: iš kiekvieno dalyvio individualiai pasirinktų ir įrašytų garsų kūrybinių dirbtuvių metu gims ir bus kartu atliktas bendras kūrinys. Tokiu būdu galėsime prisiliesti prie komponavimo proceso ir identifikuoti svarbiausius Eduardo Balsio muzikos kūrybos geno struktūros elementus.

Dirbtuvės yra nemokamos, tačiau reikalinga registracija el. paštu edukacija@ndg.lt.

Dalyviams reikės atsinešti įrenginį su garso įrašymo ir grojimo funkcijomis (išmanusis telefonas puikiai tiks!).

Mantautas Krukauskas (g. 1980) – kompozitorius ir garso menininkas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kompozicijos katedros dėstytojas, Muzikos inovacijų studijų centro vedėjas. Jo kūriniai – kamerinė muzika, audiovizualinės kompozicijos, garso meno darbai, muzika teatrui – skambėjo Lietuvoje, Austrijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, JAV, Kanadoje ir kitose šalyse. M. Krukauskas taip pat yra aktyvus tarptautinių meninių, tyrimų bei edukacinių projektų organizatorius ir dalyvis. Jo interesai apima tarpdiscipliniškumą, kūrybiškumą, šiuolaikines technologijas bei skirtingų estetinių ir kultūrinių požiūrių sinergiją.