.
2017    04    23

Lietuvos The Rooster Gallery - Briuselio meno mugėje YIA

artnews.lt
image5
Jaunąją lietuvių tapytojų kartą atstovaujanti galerija The Rooster Gallery šiemet dalyvauja Briuselio menų savaitėje. Vienoje iš šios savaitės metu veikiančių meno mugių YIA pristato naujausią perspektyvių Lietuvos tapytojų kūrybą. Šioje mugėje The Rooster Gallery dalyvauja jau ketvirtąjį kartą ir spėjo užmegzti pastovius ryšius su meno kolekcininkais, meno sklaidos institucijų atstovais ir bendruomenėmis. YIA meno mugėje Briuselyje šiemet taip pat dalyvauja ir kita Vilniaus galerija – „Meno niša”.
 
2017 m. The Rooster Gallery yra parengusi ambicingą dalyvavimo tarptautinėse meno mugėse planą – po sėkmingo prisistatymo Dubajaus ir Briuselio menų savaitėse, menininkų kūriniai keliaus ir į Bazelį (birželio mėn.), Berlyną (rugsėjo mėn.), Paryžių (spalio mėn.). Taip pat neaplenks ir lietuviškos birželio 8-11 d. vyksiančios meno mugės ArtVilnius 2017. Lyginant mugių skaičių per metus ir geografiją – The Rooster Gallery yra pirmaujanti Lietuvos meno galerija.
 
Galerijos pristatomi menininkai Kristina Ališauskaitė, Adomas Danusevičius, Eglė Karpavičiūtė, Auksė Miliukaitė, Vita Opolskytė ir Andrius Zakarauskas skirtingi, tačiau juos vienija polinkis reflektuoti tapybą kaip mediją, jos istoriją ir tyrinėti galimybes. Tam pasirenkami autobiografiški elementai, referuojama į savo patirtis. Taip pat nurodoma į tapybos ir meno apskritai istoriją, polemizuojama su tapybos tradicija, ji permąstoma ir dekonstruojama. Dar viena strategija – tapybos kaip raiškos priemonės konceptualizavimas, tapybinių elementų pavertimas naratyvo dalimi. Kaip papildomą priemonę kūrybiniams ieškojimams menininkai dažnai pasitelkia kitas raiškos formas (piešinį, skulptūrą), kurios ne tik paįvairina kūrybą plastikos atžvilgiu, bet ir praplečia tematiškai. Stilistiškai įvairi, tačiau tematiškai vientisa ekspozicija tarsi jaunosios kartos menininkų polilogas koncentruotai atskleidžia lietuviškosios tapybos scenos aktualijas.
image2
image3
image4