.
2016    03    21

Dalios Mikonytės paroda „Rankos ir kojos“ galerijoje „Artifex“

artnews.lt

dalia mikonyte

Kovo 25 d. 18 val. VDA tekstilės galerijoje Artifex“ (Gaono g. 1, Vilnius) atidaroma Dalios Mikonytės paroda Rankos ir kojos“.

Dalia Mikonytė yra jaunosios kartos menininkė, kurios dėmesys nukreiptas į intymios erdvės, asmeninių patirčių, moters tapatybės ir jos reprezentacijos paieškas.

Parodoje „Rankos ir kojos“ menininkė pristato nuotraukų seriją, kurioje narpliojamas kūno ir natiurmorto santykis, kasdienybės reiškiniai ir ritualai. Kasdienybės, kuri susideda iš (ne)malonių smulkmenų. Kiekviena nuotrauka – maža dviprasmiška nuoroda. Panašių nuorodų pilna mus supančiuose vaizduose, tekstuose, kalbėjime.

Nuotraukų serijoje mąstoma apie manipuliaciją užuominomis ir erzinimą, tam tikrą nesugebėjimą apsispręsti, išlaikyti balanso tarp spontaniškumo ir apgalvotų veiksmų. Tarp neatsakingo flirto ir rimtų poelgių. Tai kalbėjimas ne per daug konkrečiai, bet ir ne per daug abstrakčiai. Tai – niekų kalbėjimas. Pilstymas iš tuščio į kiaurą. Pritempinėjimas. Bet Dalia kontroliuoja situaciją mąstydama apie kūno ir natiurmorto santykį, kasdienybės ritualus ir dviprasmybes.

Dalia Mikonytė mokėsi Vilniaus dailės akademijoje, Fotografijos ir medijų meno katedroje. Šiuo metu aktyviai dalyvauja šiuolaikinio meno parodose. Dalia Mikonytė taip pat yra menininkių grupės Cooltūristės ir LTMKS (Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos) narė. Dalios interesai ir inspiracijos balansuoja tarp istorijos ir šiuolaikinio meno, teorijos ir sentimentų.

Paroda veiks iki balandžio 9 d.