.
2012    02    14

„Rupert“ programos pristatymas ŠMC skaitykloje

artnews.lt

Vasario 14 d., antradienį, 18 val. ŠMC skaitykloje vyks edukacinės programos „Rupert“ pristatymas.

„Rupert“ yra projektu grįsta transdisciplininė, paraakademinė, edukacinė programa, vykstanti Vilniuje ir prasidedanti 2012 metų birželį.

„Rupert“ yra tyrimų ir tobulinimo programa, padedanti jauniems (iki 30 metų amžiaus) Lietuvos piliečiams įgyvendinti jų projektus ir plėtoti jų kūrybines karjeras tarptautiniu mastu. Ji orientuojasi į šiuolaikinio meno ir kuravimo praktikas, inovatyvią leidybą, rašymą, projektavimą ir valdymą, skatina tarpdiscipliniškumą, o atranka nėra pagrįsta kandidato akademiniu ar profesiniu pasirengimu.

Kiekvienam dalyviui, atsižvelgiant į jo projekto pobūdį, paskiriamas tarptautinį pripažinimą turintis vadovas, kuris suteikia informaciją, žinias ir prižiūri projekto eigą visą programos laiką. Antra, šalia veikia intensyvus renginių (kelionė, seminarai, paskaitos, kūrybinės dirbtuvės ir t.t.) tvarkarašis, kuriame dalyvauja ir bendradarbiauja visi dalyviai.

Rupert programos 2012-2013 metų dalyvių paraiškos randamos www.rupert.lt, pildomos ir iki kovo 1 d. siunčiamos elektroniniu paštu.