.
2011    10    10

„Balsovaizdžiai/Voicescapes. Homage to MKČ“ atverčia vizualinį „Vilnius Jazz“ festivalio puslapį

artnews.lt

Spalio 11 dieną, 19 val.,  Šv. Kotrynos bažnyčioje 24 – tąįį „Vilnius Jazz 2011“ festivalį atidarys Lietuvos džiazo muzikanto Liudo Mockūno ir menininko bei kompozitoriaus Arturo Bumšteino duetas. Konceptualų projektą „Balsovaizdžiai/Voicescapes. Homage to MKČ“ rengiantys menininkai žada ne tik išskirtinį skambesį, bet ir įsimintiną šviesos reginį.

Novatoriškus meninius sprendimus bei technikos priemones pasitelkę muzikantai ketina perteikti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio chorinės muzikos bei  harmonizuotų lietuvių liaudies dainų melodijų fragmentus.

Kaip teigia „Vilnius Jazz“ festivalio direktorius, Antanas Gustys, gyvos kompozitoriaus A.Bumšteino elektronikos bei multiinstrumentininko  L. Mockūno medinių pučiamųjų instrumentų improvizacijos sudarys garsų ir šviesos sintezę, kuri naujai įprasmins Čiurlionio kūrybą ir padės ją iš naujo pažinti.

Kompozicijos  muzikinė medžiaga bus konstruojama  remiantis M. K. Čiurlionio  chorine  kūryba bei choro „Jauna muzika“ dirigento Vaclovo Augustino įrašais (M.K.Čiurlionis. Liaudies dainos chorams).

Projektas „Balsovaizdžiai/Voicescapes. Homage to MKČ“ yra skirtas Lietuvos kompozitoriaus M.K. Čiurlionio šimtosioms mirties metinėms pažymėti bei atverti mažiau žinomus kompozitoriaus sukurtos chorinės muzikos klodus. Šis projektas – tai garsų ir šviesos fantazija Čiurlionio kūrybos tema bei bandymas inovatyviais meniniais sprendimus perteikti kompozitoriaus ir dailininko kūrybos vizionieriškumą. Išskirtinė Šv. Kotrynos bažnyčios erdvė suteiks neribotas galimybes gyvai  projektuoti ne tik garsus, bet ir  šviesos vaizdus. Koncerto įgarsinimui bus naudojama garso įtaigą sustiprinanti akustinė surraund sistema.

Šį projektą ir festivaliui parengtą programą inicijavo leidybos firma „Semplice“, jis bus įrašytas ir po kurio laiko nusės į atskirą kompaktinę plokštelę.

Bilietus platina „Bilietų pasaulis“.