.
2009    01    19

“Mobile Cinema” - paskutinis tarptautinio festivalio „Kaunas mene: kontekstai“ renginys

artnews.lt

“Mobile Cinema”
Romana Schmalisch paskaita / performanso demonstravimas

2009 sausio 31 d., šeštadienį, 15:00 val. Velnių muziejuje (V. Putvinskio g. 64, Kaunas)
Trukmė: apie 1 val.
„Mobile Cinema” – tai mechanizmas, jungiantis eksperimentinį paskaitų skaitymą ir keliavimą po skirtingas vietas. Kalbant konkrečiau, tai – Alexander Medvedkin filmo “Naujoji Maskva” (1938) fragmento rekonstrukcija. Naudojant vaizdo projekciją ir mobilųjį kiną, rodoma inžinieriaus kelionė į Maskvą, kurios metu jis pristato savo sukurtus projektus ir naujo miesto vizijas, sudarančias keistą, įmantrų modelį, atsiduriantį kažkur tarp urbanistinio modelio, kino ir kameros objektyvo.
Panašiai, kaip ir filmo veikėjas inžinierius, menininkė planuoja keliauti po įvairias vietoves ir „Mobile cinema” pagalba pristatyti savo kurtus filmus, filmus-tyrimus susijusius su urbanistinėmis erdvėmis ir vizijomis, tarp jų ir niekada nerodytą filmų koliažą (sudarytą iš jos pačios kurtų filmų) bei kitą kinematografinę medžiagą.
„Mobile Cinema”, pirmųjų gastrolių metu, „aplankys” Vilnių, Kauną, Kaliningradą ir Varšuvą. Kaune vyksiančios paskaitos / performanso demonstravimo metu bus pristatyti tarpusavyje nesusiję epizodai „The Theatre And The Small Spectacle“, „The Model And The City In Soviet Film“, „Views Of Remote Countries  / A Visual Archive“ ir „A View Into Space“.  Romanai Schmalisch talkininkavo: Esther Buss, Clemens Krümmel, Megan Sullivan, Marina Vishmidt (kurti tekstai) ir Angie Reed (daina).
Atsižvelgiant į tai, kad renginys vyks Velnių muziejuje, menininkė taip pat rodys trumpą epizodą apie „Laterna Magica” ir ypatingą fantasmagorijos pristatymo būdą.

Galerijos „Meno parkas” informacija