.
2012    01    09

„Metų skulptūra 10“ nominanto Kazio Venclovos paroda Šv. Jono gatvės galerijoje

artnews.lt


Sausio 11 d., 17 val. Šv. Jono gatvės galerijoje atidaroma parodos-konkurso „Metų skulptūra 10“ – vieno iš nominuotų autorių – Kazio Venclovos  personalinė paroda.

Lietuvos dailininkų sąjungos Vilniaus skyriaus Skulptūros sekcija, Vilniaus skulptorių klubas ir Šv. Jono gatvės galerija 2011 m. balandžio mėn. organizavo parodą-konkursą „Metų skulptūra 10“. Parodos kuratorius – skulptorius Marius Zavadskis.

Paroda „Metų skulptūra 10“ buvo skirta apžvelgti ryškiausius 2010 metais Lietuvoje sukurtus trijų matavimų kūrinius (skulptūras, objektus, instaliacijas), pristatyti juos visuomenei, dailėtyrininkams, dailės kritikams, kolekcininkams bei meno vadybininkams. Pagal galerijos galimybes, buvo eksponuojami originalūs nedideli kūriniai ir didelių kūrinių nuotraukos. Autoriai parodai pateikė po kelis trijų matavimų darbus, sukurtus 2010 m.

Ryškiausiu 2010 metų objekto autoriumi komisija išrinko Kazį Venclovą, tad, kaip ir buvo numatyta, Komisijos išrinktų metų kūrinių autoriams galerija suteikė galimybę 2012 m. surengti personalines parodas galerijos erdvėse.

Kaip teigia pats parodos autorius, „Parodoje eksponuojami darbai – sukurti per paskutiniuosius trejus metus. Tai daugiausiai iš plieno lakštų padaryti skulptūriniai objektai, naudojant pjaustymo plazma technologiją. Jiems sukurti  panaudoti stereotipiniai įvaizdžiai: pinigų banknotas su nacionalinių herojų atvaizdais, reklaminio stendo forma, reiškianti  gyvenimo komercializaciją, žvaigždė su visa savo pentagramos simbolika, nerta servetėlė simbolizuojanti moteriškąjį pradą, vaikiškas medinis žaisliukas, futbolo kamuolys… juos naudoju kaip išraiškos priemonę, kurie kartu medžiaga suteikia prasmių ir asociacijų įvairovę.“
Paroda veiks iki vasario 4 d.