.
2015    09    07

Žilvino Landzbergo paroda Iš serijos „R didžioji“ galerijoje „si:said“

artnews.lt

Zilvinas Lanzbergas_1

Rugsėjo 11 d. (penktadienį) 18 val. galerijoje „si:said“ (Galinio Pylimo g. 28, Klaipėda) atidaroma skulptoriaus Žilvino Landzbergo paroda Iš serijos „R didžioji“.

2015 m. balandžio‒gegužės mėnesiais Šiuolaikinio meno centre (ŠMC, Vilnius) eksponuota Ž. Landzbergo paroda „Be karūnos“. ŠMC erdvė tapo vieta, turinčia savo laiką ir trukmės galimybę. Pasak kuratorės Astos Vaičiulytės, „Fizinis Landzbergo skulptūrų kūnas yra pirminis punktyras – buvusio, esamo ar būsimo veiksmo pėdsakas, sąlyga arba aplinkybė, priklausanti nuo parodą-garsą kopijuojančių mūsų kūnų, galbūt judančių, delsiančių, žinančių, dvejojančių. Konkretus skulptūrinis objektas, daiktas, yra erdvėje, santykyje su ja ir su mumis joje, ikižodinėje patirtyje, iki (ne)atpažinimo ir apibrėžtos prasmės“.

Parodą Iš serijos „R didžioji“ sudaro objektai iš parodos „Be karūnos“ ir įsispraudžia į mažą galerijos „Si:said“ erdvę, neprarasdami autentikos ir metafizinės energijos. Žilvinas Landzbergas kūryboje reflektuoja šiuolaikinio socialinio pasaulio vizijų konstravimo mechanizmus, kuriuose persipina mokslinė fantastika, vartotojų visuomenė, informacijos galia, šiuolaikinė kultūra. Menininkas kuria objektus bei erdvinius naratyvus pasitelkdamas iliuziškumą, savitą detalių gretinimą, skirtingų šviesos šaltinių modeliavimą, dvimačių ir trimačių vaizdų kombinavimą bei objektų dematerializavimą.

Žilvinas Landzbergas (g. 1979) gyvena ir kuria Vilniuje. 1998–2004 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje, skulptūros katedroje. 2001 m. semestrą studijavo Plymouth’o universiteto Vaizduojamojo meno fakultete. 2005–2007 m. kūrė podiplominėje Atelier rezidencijoje Amsterdame. 2008 m. apdovanotas pagrindiniu modernaus ir šiuolaikinio meno leidyklos Thieme Art prizu.

Paroda veiks iki spalio 4 d.