.
2015    08    07

Vytauto Viržbicko paroda „Tokia, iki banalumo, prasmė“ galerijoje „si:said“

artnews.lt

Jurgos Sako nuotr

Rugpjūčio 14 d. (penktadienį) 18.00 val. galerijoje „si:said“ (Galinio Pylimo g. 28, Klaipėda) atidaroma Vytauto Viržbicko paroda „Tokia, iki banalumo, prasmė“.

Parodoje „Tokia, iki banalumo, prasmė“ eksponuojami naujausi, dar niekur nerodyti V. Viržbicko kūriniai. Autorius persvarsto prasmės, laiko patirties, būties sąvokas:

‒ „Ką turi omenyje sakydamas visų tų dalykų?

‒ Na, visų tų dalykų! Kad jų tiesiog neliktų, nors trumpam pasimirštų. O tuomet, tiesiog mėgautumeisi laiku. Juk tokia turėtų būti prasmė?

‒ Kieno?

‒ Gyvenimo. Laiko patyrimo“.

Vytautas Viržbickas (1987) Vilniaus Dailės akademijoje įgyjo skulptūros bakalauro ir magistro laipsnius. Menininkas kūryboje vadovaujasi estetinės pajautos, vizualumo ir metaforinės kalbos santykio principu. Suprasdamas kaip rizikinga balansuoti tarp fundamentalių vertybių, tokių kaip, pavyzdžiui, pastovumas, meilė, nuoširdumas ar kitos, skulptūrinėmis instaliacijomis bando ir vėl jas priartinti prie skubančio žiūrovo žvilgsnio. Tokiu būdu „jausmas“, o ne konceptuali išraiška, tampa svarbiausi. Pasak menotyrininkės Danutės Gambickaitės, „daugelis Vytauto kūrinių yra savotiškos asmeninės istorijos, asmeninis asmeninių mitų konstravimas, kurį įkūnija jautriai ir preciziškai suvaldyta forma bei atmosfera“. V. Viržbickas gyvena ir kuria Vilniuje.

Paroda veiks iki rugsėjo 5 d.

Nuotrauka: Jurga Sako