.
2013    05    28

Vokietijos menininkų sąjungos paroda „Žodinis apipavidalinimas“ galerijoje „Meno parkas“

artnews.lt

Schamp

 

Gegužės 31 d., penktadienį, 18 val. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) atidaroma Vakarų Vokietijos menininkų sąjungos paroda „Žodinis apipavidalinimas“.

Parodoje „Žodinis apipavidalinimas“ galima išvysti 20 aktualių pozicijų.

Štai čia yra dabartis.

Šiuolaikiniame mene santykis su kalba yra ypač paveiktas neįsivaizduojamos įvairovės, kas būtent ir atitinka visuomenės ir šio meto daugiapusiškumą. Kalba ar tai būtų paveikslas, koliažas, nuotrauka, instaliacija, objektas, skulptūra, knyga, video, piešinys atsirandantis panaudojant vielą ar siuvant yra materialas, tema, tyrimo objektas ar dalis meninio darbo. Kalba yra pasiūta, iškirpta, patalpinta, sulenkta. Ji yra išnykstanti ir vėl susijungianti. Ji tampa plastiška ir yra girdima. Ji ieško naujos medžiagos. Ji yra tyrinėjimų objektas bei vieta poezijai. Kalba mene tampa į laisvę paleisto žodžio išraiška ir jos meistriškumo atspindžiu.
„Kalba, tai sistema iš ženklų bei taisyklių“- aiškina kalbos mokslas. „Kalba, tai būties namas“ (Martinas Haidegeris)-pažymi filosofija. „Žodžiai, tai paukščiai tam, kad drauge su jais išskristi.“ (Hildė Domyna)- apdainuoja poezija.

Tačiau menas rašytinei kalbai atveria kelius į dimensijas.

– Dr. Marilisė Obierė (ištrauka iš įvado Zygeno miesto galerijos Haus Seel atidarymo proga, 2012 m. rugpjūčio 9 d.)

Parodoje dalyvauja:

Jochem Ahmann (Bochum), Erich Füllgrabe (Herne), Setsuko Fukushima (Krefeld), Sylvie Hauptvogel (Wuppertal), Gitta van Heumen-Lucas (Kleve), Harald Hilscher (Wuppertal), Gunther Keusen (Köln), Ulrich Langenbach (Kreuztal), Renate Löbbecke (Wuppertal), Rolf Nickel (Berlin), Marlies Obier (Siegen), Christoph Platz (Bochum), Gerhard Reinert (Recklinghausen), Matthias Schamp (Bochum), Karel Studnar (Recklinghausen), Gunhild  Söhn (Essen), Timm Ulrichs (Hannover), Ike Vogt (Wuppertal), Suse Wiegand (Düsseldorf), Carola Willbrand (Köln).
Paroda veiks iki 06 29

Iliustracijoje: Schamp Matthias, Sprechen in Anfuehrungszeichen (Kalbėjimas tarp kabučių).