.
2022    02    28

Virtuali Karolio Lasio „Inside of your skin“ paroda IRGI galerijoje

artnews.lt

Kovo 2 d., trečiadienį, virtualioje galerijoje www.irgigalerija.lt pradės veikti eksperimentinė Karolio Lasio paroda „Inside of your skin“, sukurta bendradarbiaujant su IRGI galerija, kelianti klausimus apie intymumą, empatijos ribas ir subjektyvumą. Parodos atidarymas  gyvai – kovo 2 d. TEMPO erdvėje, M. Daukšos g. 34, Kaunas, 19:00 val.

Inside of your skin:

Pirmadienio tvaikas man primena sudegusį pastatą. Vezuvijus išsiveržia kiekvieną dieną ir jo pelenai užkemša mūsų perdžiūvusius plaučius, alveoles, bandančias kabintis į kiekvieną deguonies dalelę. Mes to nepasirinkom – ar amžina, ar vidinė tamsa, tai jau buvo apspręsta kažko virš mūsų, tai kažkokio plano dalis, nežinau kokio, bet manau, kad pasirinkimas šiuo atveju buvo abejotinas.

Egzistuoti kaip masei asmenybių yra paradoksas kad ir kaip pažiūrėsi, mums reikia kitų, bet jų pasaulis yra toks pat nepermatomas kaip ir jiems mūsų. Juodųjų dėžių pasaulis yra pasaulis, egzistuojantis eteryje, tik su „savęs“ salele, tveriančia jį į realų.

Aš noriu permesti virvę į tavo salą, jos gale bus skardinė, kalbėk į ją ir aš atsakysiu. Gal Sartre’as klydo, pragaras nėra kiti žmonės, galbūt visos šios salos gali jungtis, reikia tik bandyti statyti tiltus.

Aš noriu parodyti kas vyksta mano odoje, parodyk ir savo.

Karolis Lasys – architektas, muzikantas ir tarpdisciplininis menininkas. Daugiausia dirbdamas su interaktyviomis garso ir vaizdo instaliacijomis Karolis savo kūrybą vertina kaip kritikos formą – ar ji būtų architektūrinė, vaizdinė ar literatūrinė ir pan. Menininkas teigia, kad jo kūrybos esmė yra užduoti klausimą ir leisti auditorijai pačiai atrasti atsakymą.