.
2009    09    15

Vilnius COOP pristato Indrės Klimaitės "Lietuvos valgyklų" projektą

artnews.lt

Rugsėjo 16 d.  19 val. Vilniaus COOP kviečia į Indrės Klimaitės „Lietuvos valgyklų” projekto pristatymą Vilnius COOP būstinėje, apleistoje buvusios Sveikatos apsaugos ministerijos fojė  Gedimino pr. 27, o Rugsėjo 25 d., penktadienį, 20-21 val. ten pat vyks  projekto VILNIUS COOP: trūkiai, fikcijos ir praktikos  parodos atidarymas bei Vilniaus ir Kauno valgyklų gido pristatymas.

Valgyklų projektą iniciavo Indrė Klimaitė, Hagoje gyvenanti menininkė ir grafikos dizainerė. Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedroje ji baigė bakalauro, o Karališkojoje menų akademijoje Hagoje – šrifto ir medijų magistro studijas.

Indrei visą gyvenimą patiko valgyklos, tad pastebėjusi, kad jos ėmė nykti, menininkė panoro tai sustabdyti.
Bendradarbiaudama su istorikais, rašytojais ir fotografais Indrė tyrinėja Vilniaus valgyklų istorijas ir dabartinę būklę, žvelgdama į jas kaip į socialinių santykių mezgimosi erdves. Projekto tikslas – naujoje aplinkoje parodyti ir atgaivinti mirštančią, apleistą ir prieštaringai vertinamą valgyklų subkultūrą, paskatinti žiūrovus/lankytojus domėtis, suprasti ir įvertinti praeities tradiciją ir pristatyti ją kaip kultūros vertybę šių dienų Liteuvoje. Tyrimas tampa produktu, galinčiu įnešti naujų vėjų į mados, produktų ir gyvenimo būdo dizaino sritis.

Daugiau informacijos apie projektą: www.kompotas.lt